Un nume de viitor în voleiul românesc: fălticeneanul Adrian Holotă - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Sport  >  Articolul curent

Un nume de viitor în voleiul românesc: fălticeneanul Adrian Holotă

De    •   Publicat acum 2 ani, 4 august 2018   •   Fara comentarii

CSS Nicu Gane Fălticeni continuă tradiția de pepinieră a voleiului românesc.  Un exemplu concludent este Adrian Holotă (17 ani, 1,98 metri înălțime), care activează în prezent pe postul de centru  la Colegiul Tehnic Feroviar Mihai I București.

Își amintește cu plăcere că a început voleiul la vârsta de 11 ani, fiind descoperit de antrenorul Marius Stan la Școala Generală Ioan Ciurea.  Entuziasmul și dăruirea au fost totale, iar distincțiile au început să vină chiar la debut:  Primul an de volei a fost un an minunat, am reușit să iau medalia de aur la minivolei cu CSS Nicu Gane și premiul de cel mai bun jucător. Am avut o echipă frumoasă la Fălticeni, m-am înțeles foarte bine cu toți coechipierii, eram coleg de clasă cu 2 dintre ei”.

Adrian spune că orele de volei din sala de sport a liceului fălticenean i-au impus un program constant, aducător de rezultate, medalia de aur la nivel național fiind normală pentru activitatea desfășurată.  Plus premiul pentru cel mai bun jucător.

Cei mai mari adversari ai noștri erau cei de la LAPI Dej, i-am bătut noi în finala la minivolei, în anul următor ne-au bătut ei. Mereu a fost o bătălie între noi, deși în afara terenului eram amici”,  sintetizează Adrian rivalitatea de atunci.

Primirea unei oferte l-a purtat în Capitală, iar pasiunea pentru volei a căpătat, așa cum era normal, noi valențe.  Acum joacă în echipa Colegiului Tehnic Feroviar Mihai I București, despre care spune că  îmi oferă un nivel de antrenamente mai grele și într-un număr mai mare de repetări.  Având și un lot mai valoros decât cel de la Fălticeni a fost mai ușor să progresez”.

Evident, trofeele nu au încetat să vină: aur la nivel național divizia cadeți, din nou premiul de cel mai bun jucător, apoi aur național la divizia juniori.

Saltul a fost uriaș.  În prezent, Adrian activează la două naționale, cea de juniori cu care a cucerit în această vară argintul balcanic și naționala de cadeți, din care face parte de 3 ani, de când juca la CSS Nicu Gane:  Suntem uniți, cu toții tragem pentru un rezultat cât mai sus.  Ne dorim să ne calificăm la Europene, avem și turneul balcanic de cadeți”.

Indiferent la ce echipe și în ce competiții va juca, fălticeneanul Adrian Holotă rămâne un nume de urmărit în voleiul de performanță.  Un nume, sperăm, despre care se va vorbi la superlativ.

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 4 august 2018
 • de:
 • Ultima modificare: august 4, 2018 @ 3:02 pm
 • Sub: Sport, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ZPdJZ1 to the field below: