Nechifor s-a trezit și luptă cu Guvernul PSD - ALDE: “Suceava ocupă ultimul loc pe țară la PNDL, sunt 59 de localități fără niciun leu cheltuit” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Nechifor s-a trezit și luptă cu Guvernul PSD – ALDE: “Suceava ocupă ultimul loc pe țară la PNDL, sunt 59 de localități fără niciun leu cheltuit”

De    •   Publicat acum 2 ani, 31 iulie 2018   •   Fara comentarii

Deputatul Pro România de Suceava Cătălin Nechifor ( fost 16 ani la PSD ) a criticat, azi într-o conferință de presă, Guvernul PSD – ALDE și aleșii locali pe motiv de întârziere a proiectelor PNDL.

El a început cu pagubele produse de inundații, Guvernul fiind făcut răspunzător că  “a alocat destul de puțini bani pentru a reface infrastructura afectată.  Guvernul n-a reușit să acorde în totalitate sumele de bani, iar împărțirea făcută nu ține cont de priorități, Guvernul își bate joc cu 1.000 lei de unele localități.  Foarte prost stau Câmpulung Moldovenesc, Cajvana, Dolhasca, Solca, Vicov de Sus, Adâncata, Baia, Brodina, Calafindești, Dolhești, Dărmănești, Ilișești, Mălini, Mănăstirea Humorului, Moara, Todirești, Vama, Verești, Volovăț”.

Nechifor a recomandat Guvernului Dăncilă  “ca săptămâna viitoare cel târziu să aloce restul de bani”.

Șeful Pro România Suceava a continua criticile cu subiectul alocării fondurilor în cadrul PNDL, reamintind că s-au semnat, anul trecut, 252 proiecte în valoare de 906.397.825 lei pentru apă-canalizare, drumuri și dispensare.

“Suceava ocupă ultimul loc, la nivel național, ca nivel de atragere de bani.  La Vatra Dornei, Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc alocările sunt semnificative, din păcate după un an de zile suma atrasă este fix zero.  E catastrofă pentru orașe, doar 5,96 % s-au absorbit într-un an de zile, iar acest PNDL e creat până în 2020.  Sunt 59 de localități fără niciun leu cheltuit”  a spus el.

Municipiul Fălticeni a depus proiecte în valoare de 12.392.000 lei, decontările fiind zero.

Nechifor a încheiat subiectul PNDL cu situația gravă de la Consiliul Județean Suceava, care   “a depus 9 proiecte de 228 milioane lei, până acum fiind o singură plată, de 69.999 lei.  Suntem pe ultimul loc la nivel național”.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 31 iulie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: august 1, 2018 @ 10:39 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 4vqoou to the field below: