Grupare infracțională care elibera în fals documente necesare sacrificării animalelor depistată în județul Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Grupare infracțională care elibera în fals documente necesare sacrificării animalelor depistată în județul Suceava

De    •   Publicat acum 2 ani, 31 iulie 2018   •   Fara comentarii

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus trimiterea în judecată, sub măsura controlului judiciar, a inculpatei B.C. pentru luare de mită şi fals intelectual ( 50 acte materiale ).

De asemenea, alţi doi inculpaţi ( R.Z. şi G.G. ) au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, pentru dare de mită, respectiv complicitate la infracţiunea de dare de mită.

Cauza penală a vizat o grupare infracţională constituită pe raza judeţelor Iaşi, Suceava şi Harghita, având ca scop procurarea de documente false care să permită sacrificarea de animale vii în abatoare specializate sau comercializarea acestora cu sprijinul funcţionarilor din cadrul Oficiului pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie Iaşi, în condiţiile în care o parte din animale ar proveni din furt sau nu ar îndeplini condiţiile de sănătate în vederea sacrificării.

Pe 14 februarie echipa operativă DGA Iaşi – Centrul Operaţional 1 Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au organizat şi realizat acţiunea de prindere în flagrant a inculpaţilor B.C., funcţionar în cadrul Oficiului pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie Iaşi şi R.Z, intermediar al lui G.G., persoană cu preocupări privind comerţul şi sacrificarea de cabaline, în momentul în care B.C. primea de la intermediar 1.500 lei, o diferenţă dintr-o sumă mai mare, în scopul remiterii a 205 paşapoarte pentru ecvidee, despre care exista suspiciunea că ar fi fost întocmite în fals de funcţionar, pentru a asigura aparenţa de legalitate în vederea sacrificării animalelor la două abatoare de pe raza judeţelor Harghita şi Suceava.

Ulterior acţiunii de prindere în flagrant şi în urma activităţilor procedurale efectuate în cauză de către lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul DGA Iaşi, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpata B.C. pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, iar apoi a dispus extinderea acţiunii penale faţă de aceasta pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

Totodată, a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de G.G., pentru dare de mită şi faţă de R.Z pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită.

S-a propus măsura preventivă a arestului la domiciliu faţă de inculpata B.C., dar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi a respins propunerea şi a dispus măsura controlului judiciar.

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 31 iulie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 31, 2018 @ 1:07 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string w6Y7ls to the field below: