Primăria Fălticeni nu dă niciun ban pentru Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret Birlic.  Coman: “Adresa Asociației Fălticeni Cultural e mult prea relativă” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Primăria Fălticeni nu dă niciun ban pentru Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret Birlic.  Coman: “Adresa Asociației Fălticeni Cultural e mult prea relativă”

De    •   Publicat acum 2 ani, 30 iulie 2018   •   Fara comentarii

*municipalitatea va pune la dispoziție Centrul Cultural, sala Pictor Aurel Băeșu și, eventual, piața Nada Florilor

 

 

Bani cu nemiluita pentru serbările inițiate de partid cu scopul de a culege voturi, zero lei pentru cei care nu se aliniază politicii PSD.

Primăria Fălticeni, condusă de Cătălin Coman (PSD), nu alocă fonduri pentru organizarea și desfășurarea Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret “Grigore Vasiliu Birlic”, una dintre cele mai importante manifestări culturale din urbe.

În ședința de azi a Consiliului Local, la solicitarea de sponsorizare a Asociației Fălticeni Cultural expusă de consilierul PNL Olguța Popa, Coman a răspuns că Primăria pune la dispoziție Centrul Cultural Birlic, sala Pictor Aurel Băeșu și, eventual, dacă nu vor începe lucrările de modernizare, piața Nada Florilor.

“Ei ne cer să le asigurăm cazarea și masa pentru 120 de persoane, mult prea relativ și nu știm unde să le asigurăm.  La Colegiul Lovinescu se poate să le asigure cazare, pentru că e o perioadă de vacanță…  (Gabriel Matei, directorul colegiului : “Nu pot să asigur 120 de persoane cazare, nu pot să asigur masa și e vorba de bani.  Plus că-n aceeași perioadă mai există solicitări de la unitatea de jandarmi, pentru examenul de admitere”)  Adresa Asociației Fălticeni Cultural e mult prea relativă, fără să ne ofere date certe privind alocarea financiară”,  a spus Coman.

Matei s-a plâns că  “în fiecare an am avut nevoie de mulți bani pentru reparații în urma stricăciunilor provocate.  Dacă au fost în stare să plece cu dușurile, le-am găsit pe hol, veceuri crăpate…”,  Coman adăugând imediat că  “avem fotografii cu ce s-a întâmplat acolo, nu cred că cei care erau acolo erau la trupă de teatru, ce a rămas în urmă…  Nu vă puteți închipui cam ce rămâne în urma unor tineri actori”.

După alte remarci ale consilierilor, Coman a adăugat că  “la orice finanțare pe care o dăm, spunem și care e cofinanțarea.  Până acum niciodată nu am avut o chestiune transparentă.  În mod firesc și normal, ca să votăm în cunoștință de cauză, ar trebui să avem un buget total al evenimentului, câți bani ia de la Ministerul Culturii, din sponsorizări nu ne interesează pe noi, dar trebuie să știm care-i cofinanțarea noastră.  Adică lucrurile trebuie făcute cu mai multă seriozitate și cu mai multă transparență.  Trebuie să avem niște date certe”.

De menționat că niciun consilier local nu a inițiat un proiect de hotărâre de sponsorizare a Asociației Fălticeni Cultural care să fie supus la vot, deși legea le permite.

Asociația este condusă de preotul Liviu Mihăilă, el fiind, în 2016, contracandidatul PNL al lui Coman la alegerile pe care social-democratul le-a câștigat. După înfruntarea politică, administrația PSD Fălticeni a oprit finanțarea festivalului.

Ediția din acest an a festivalului Birlic se desfășoară în perioada 20 – 26 august.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 30 iulie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 30, 2018 @ 8:50 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 8uu6D5 to the field below: