Controale în târgurile de animale din județul Suceava, pentru prevenirea pestei porcine - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Controale în târgurile de animale din județul Suceava, pentru prevenirea pestei porcine

De    •   Publicat acum 1 an, 30 iulie 2018   •   Fara comentarii

Inspectoratul de Poliție Suceava  informează că, având în vedere focarele de pestă porcină identificate în zona de sud-est a țării și riscul evoluției agresive a pestei porcine africane, la nivel național a fost suspendată pe perioadă nedeterminată activitatea de comercializare a animalelor în târguri.

În județul Suceava există 10 târguri autorizate, polițiștii și specialiștii Direcției Sanitar Veterinare desfășurând ample acțiuni de control pentru a se asigura că sunt respectate prevederile legale.

Zilnic între orele 5.00 – 9.00, polițiștii din cadrul IPJ Suceava și subunităților, cu sprijin din cadrul DSV au executat acţiuni, fiind verificate 24 de unități economice care își desfășoară activitatea în cadrul târgurilor sau în zona acestora.

Au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.030  lei.

Totodată, polițiștii împreună cu specialiștii DSV Suceava au acționat în târgul din Vicovu de Sus, fiind efectuate controale în trafic și aplicate 2 amenzi a câte 720 lei pentru transport animale fără documente de proveniență.

Au fost efectuate și controale în incinta pieței, fiind confiscate 41,8 kg preparate carne / conserve / lactate și fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale in valoare de 2.800 lei.

Ulterior, polițiștii și specialiștii DSV Suceava s-au deplasat în târgul din Veresti, aplicând 3 amenzi a câte 600 lei pentru transport animale fără documente de proveniență.

Este interzisă comercializarea animalelor, inclisiv a porcilor în târgurile de animale.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând riscul de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având însă un impact social puternic din punct de vedere economic.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 30 iulie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 30, 2018 @ 2:55 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Fl2b84 to the field below: