MOFTURI FĂLTICENENE: Cum vine asta? Ei dau din banii voștri și voi îi fluierați? - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Pamflet  >  Articolul curent

MOFTURI FĂLTICENENE: Cum vine asta? Ei dau din banii voștri și voi îi fluierați?

De    •   Publicat acum 1 an, 28 iulie 2018   •   Fara comentarii

 

@  Blestemul Capitalei se întinde rapid, dacă vă vine să credeți.  Mai țineți minte secvențele cu primarul general fluierat copios pe stadion, atunci când s-a urcat pe podium alături de campioana de tenis? Așa-i că aleasa sudiștilor a plecat rapid cu codița între picioare?  Bun, veți zice, dar asta a fost acolo, la ei, nu într-un oraș liniștit, care tocmai se pregătește să scoată pe piață un imbatabil trio imobiliar.  Ei, da, răspundem noi, dar atunci înseamnă că nu ați fost în piață, la Zilele Fălticeniului, când s-au dat premii cu duiumul (doar vin alegerile și zecile de contracte date membrilor de partid trebuie acoperite cu ceva). Adevărul e că lumea se cam plictisise să aștepte marele concert al Andrei, căzuse întunericul și alegătorii aveau chef de distracție, nu de barbologii politice din partea primarului. La primele fluierături, celor de pe scenă nu le-a venit să-și creadă urechilor. La următoarele, iubi…, pardon, șefa unei mari instituții de la județ și-a căutat de lucru prin altă parte, iar cel care împărțea darul și-a mai scurtat discursul și nici nu a mai apucat să dea toate premiile.  Ba chiar din mulțime s-a auzit și un îndemn direct de a-l urma pe Daddy Dragnea în locul unde e răcoare tot timpul anului. Nu-i vorbă, vuvuzelele locale au tăiat pasajul respectiv din filmare de frica șefului, dar, orișicât, chiar nu v-a fost rușine? Adică cum? Ei premiază cu banii voștri și voi îi fluierați?  Săracul edil s-a învârtit năuc pe lângă scenă în timpul concertului și nu îi venea să creadă că și-a luat-o ca Firea. Uite așa începe declinul.

Sursa foto: Suceava News

@  În orașul în care nimic nu se întâmplă (fără voie de la partid) hilarul este prezent constant. Tot la sărbătoarea anuală, cel mic de statură din conducerea primăriei și-a instalat feciorul, recent căsătorit, ca naș la celebrarea cuplurilor întemeiate în vremea comunismului biruitor. Mari emoții au fost în sfântul lăcaș, altfel nu ne imaginăm de ce același trio a avut câteva dialoguri oarecum mai aprinse. O fi de la prețul hectarului în intravilan sau ce?  Masa și cheltuiala aferentă s-au ținut, așa cum e normal, la pensiunea situată exact în curtea casei bossului PSD Suceava. Apropo de feciorul despre care făcusem vorbire, cică și-a schimbat serviciul de la stat degeaba.  A ușchit-o de la o unitate serioasă, care va avea clădire nouă, la una din care șefii mai ies uneori cu “brățări” la mâini. Da’ vorba aia, salariile sunt altele, iar perspectivele… ce să mai vorbim. Noroc că acolo nu este singur, îl are coleg pe fiul altui consilier PSD din urbea de pe Șomuz, care a stat mulți ani cu bățul în baltă.

  Dar să ne abatem un pic atenția și pe la prietenii noștri din opoziție, nu de alta, dar probabil au obosit de atâta inactivitate. La cum continuă să meargă lucrurile, n-ar trebui să se mire dacă și ei vor fi în curând fluierați prin piața publică, atunci când vor ieși la vreo defilare. Om practic, șeful lor regional a ales să nu se încontreze cu bossul PSD, mult mai bine pentru toată lumea a fost s-o dea la pace. Nouă ne face o deosebită plăcere să-i lecturăm comunicatele de presă referitoare la ținutul mănăstirilor sau la personalitățile urbei pentru că ne îmbogățim temeinic cultura generală. Și, marginal, ne dăm seama că dacă vrei să ai mereu clienți la televiziune trebuie să vezi lumea în toată splendoarea ei, nu numai pe bucățele. E bine așa, bani să iasă, că partidul e trecător! PSD, PNL, tot aia… publicitate și prosteală, tată.

@   Zilele trecute a fost oarecare agitație în gangul de la Nada. Pe la orele amiezei, când combinatorul aproape că moțăia din lipsa clienților, a oprit lângă el o dubiță din care au coborât rapid câțiva cagulați. Tipul nostru nici n-a avut timp să dea bună ziua, d’apoi să mai ascundă mașina doldora cu tutun ucrainean. N-am discutat încă cu el, dar probabil că se și vedea scriind declarația. Ei, și aici intervine chichirezul: oamenii în negru nici nu au vrut să știe de țigarete, nu i-a interesat, altceva îi frământa pe ei. Până la urmă parcă au dat de sifonul potrivit, fiindcă și-au mutat atenția ceva mai la deal. Adică, să vezi coincidență, acolo unde au mai executat câteva incursiuni de noapte. Asta nu-i bine, înseamnă că tot nu v-ați liniștit, nebunaticilor! Important este că se poate fuma în continuare la preț subvenționat și protecția de la.. știți voi cine, funcționează în continuare.

 

 

DANIEL BOGHIȚA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 28 iulie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 28, 2018 @ 10:10 pm
 • Sub: Pamflet, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string I16gwR to the field below: