Inundațiile au mai afectat un pod în județul Suceava, la Capu Câmpului.  Este posibil doar accesul pietonal - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Inundațiile au mai afectat un pod în județul Suceava, la Capu Câmpului.  Este posibil doar accesul pietonal

De    •   Publicat acum 11 luni, 27 iulie 2018   •   Fara comentarii

În urma avertizărilor de inundații, la Prefectura Suceava s-a întrunit, în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, iar la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-a activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

De asemenea, prin Dispeceratul comun ISU-SAJ s-au informat permanent toate Primăriile cu privire la atenţionările emise.

Ieri, pompierii militari suceveni, alături de comitetele locale pentru situații de urgență și lucrători ai SGA, au evacuat apa din 3 curți, o anexă și un beci în Păltinoasa și pentru decolmatarea a 2 fântâni în Solca și una în Brodina.

Autoritățile au monitorizat zonele unde punctual s-au înregistrat căderi de precipitații abundente, printre care barajul de deviere „Dumitrelul” din Gura Haitii, ce aparține Parcului Național Călimani, iazul de decantare din Tărnicioara – Ostra și cursul râului Moldova, în zona gropii de gunoi din Câmpulung Moldovenesc, unde cu ajutorul unor utilaje s-a consolidat un dig de protecție.

Alte zone în care a existat pericolul de inundații și s-au monitorizat au fost Brodina, Vicovu de Sus, Voroneț  și zona digului de protecție de pe malul râului Râșca, în Bogdănești.

Ieri s-a produs o surpare în zona adiacentă a unui pilon de pod, pe un drum comunal din Capu Câmpului, fiind posibil doar accesul pietonal.

La Prefectură sunt centralizate, în continuare, rapoartele operative transmise de Primării, iar pe baza acestora se vor întreprinde alte demersuri pentru obținerea de fonduri de la Guvern.

Până în prezent, 33 de Primării au transmis aceste rapoarte.

 

 

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 11 luni, 27 iulie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 27, 2018 @ 1:26 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string jzkStM to the field below: