Lungu continuă “pe tăcute” proiectul sensului unic pe bulevardele din municipiul Suceava.  Carosabilul a fost reconfigurat, iar la trecerile de pietoni s-au montat semafoare - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Lungu continuă “pe tăcute” proiectul sensului unic pe bulevardele din municipiul Suceava.  Carosabilul a fost reconfigurat, iar la trecerile de pietoni s-au montat semafoare

De    •   Publicat acum 2 ani, 23 iulie 2018   •   Fara comentarii

În primăvara anului trecut, primarul municipiului Suceava Ion Lungu anunța proiectul menit a mai “aerisi” traficul rutier aglomerat, prin introducerea sensului unic pe bulevardul 1 Mai și apoi pe George Enescu.

El spunea atunci că va fi întocmit un studiu de o firmă de specialitate,  “pentru că altă soluție de fluidizare a traficului nu este”. 

Ideea a fost dezbătută pe larg în mediile de informare, cu idei pro și contra, Lungu fiind constant un adept al introducerii sensului unic.

În schimb, de câteva luni, tonul lui s-a mai îndulcit, în sensul că, invocând un sondaj de opinie neclar, a precizat că  “jumătate dintre suceveni vor, jumătate nu vor aceste sensuri unice.  Vom institui sensuri unice atunci când orașul va fi blocat de tot”.

Totuși, în pofida acestor declarații liniștitoare pentru adversarii sensului unic, lucrurile se mișcă încet-încet : la baza străzii Petru Rareș au fost tăiați câțiva copaci și reconfigurat trotuarul de pe partea dreaptă pe urcare, pe Calea Obcinilor a fost modificată banda întâi, iar la intersecția Petru Rareș – Vasile Alecsandri, în apropierea autogării, trotuarul a fost îngustat  ( foto ).

În plus, trecerile de pietoni nou înființate au fost dotate cu semafoare, astfel încât, atunci când se va decide, implementarea sensului unic să fie cât mai lină.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 23 iulie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 23, 2018 @ 11:24 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string kac9fF to the field below: