Dezbateri, lecturi, jocuri și vizionări de filme în tabăra Asphar Rădășeni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Dezbateri, lecturi, jocuri și vizionări de filme în tabăra Asphar Rădășeni

De    •   Publicat acum 2 ani, 23 iulie 2018   •   Fara comentarii

 

În perioada 26 – 29 iulie va avea loc, la Rădășeni, o nouă ediție a taberei  Asphar, organizată de Academia de Aventură ”Pământul Viu”.

În prima zi, după o introducere tip socializare, de la ora 15 este programat momentul lui George Sauciuc ”Gazeta SF – istorie, provocări și viitor”, urmată de incursiunea poetică a lui Doru Mihai Mateiciuc.

La ora 18 participanții se vor reuni la o vizionare de film.

Ziua a doua va debuta, la ora 11, cu ”Fragmente din filozofia vechilor stoici” prezentate de Răzvan Theodor, apoi jocuri interactive și lecturi inedite, iar la ora 15 Adrian Vornicu va vorbi despre Viața, boala și moartea, ca sisteme coloidale”.

”Meditațiile bătrânului despre libertate” cu Vlad Sibechi și Andrei Fediuc vor fi urmate de vizionarea unui film și, de la ora 21, de unul dintre simbolurile taberei, ”Copacul cu povești” aparținând lui Constantin Urzică.

 

Cea de-a treia zi a taberei  Asphar  va debuta, la ora 10.30, cu ”Scurt curs de istorie a SF-ului” partea I  cu Cătălin Badea Gheracostea, după o oră în program fiind trecut teatru scurt.

Jocurile interactive și lecturile inedite sigur vor stârni interesul celor cantonați la Rădășeni, cum se va întâmpla, suntem siguri, și cu recitalul de poezie Marian Munteanu de la ora 15.

Gheracostea va reveni cu partea a  II – a a cursului său, după care Florentin Haidamac va face referiri la ”Ipostaze ale Apocalipsei”.

Ora 19 va aduce ”Jazzophile” cu Ciprian Gagiu, Alexandra Ceornei și Constantin Urzică, seara încheindu-se cu vizionarea de film.

În fine, ultima zi a taberei  va începe, conform programului, la ora 11 cu atelier de scriere creativă, pus în evidență apoi de lecturi de fragmente literare.

Iar finalul, ca orice final de tabără, va fi plin de emoții și păreri de rău, dar și prilej de bilanț și de noi proiecte.

ZdpN  va reveni cu prezentarea acestui eveniment marca Academia de Aventură ”Pământul Viu”.

ALMA MATEIU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 23 iulie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 23, 2018 @ 10:04 pm
 • Sub: Cultural, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 1ztVOo to the field below: