Conferință internațională la USV cu peste 80 de participanți - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Conferință internațională la USV cu peste 80 de participanți

De    •   Publicat acum 7 luni, 11 iulie 2018   •   2 comentarii

La Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, va avea loc, pe 12 și 13 iulie, ediția a opta a conferinței  Discurs critic și variație lingvistică.

Dată fiind amplitudinea tematică, organizatorii – Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul USV şi Asociația pentru studii filologice Akademos – au decis cooptarea unei universități din străinătate ca partener, Departamentul de Filologie, Literatură şi Lingvistică de la Universitatea din Pisa ( Italia ).

Și-au anunțat participarea peste 80 de profesori, doctoranzi și masteranzi de laUniversitatea București, Universitatea Dunărea de Jos Galați, Institutul de Lingvistică al Academiei Române, Universitatea Craiova, Universitatea Vasile Alecsandri Bacău, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, Universitatea Dschang ( Camerun ), Universitatea de Stat Alecu Russo Bălţi ( Republica Moldova ),Universitate Oviedo ( Spania ), Universitatea Zurich ( Elveția ),Universitatea Hassan II Casablanca ( Maroc ).

Se vor susține două conferințe în plen : Comment dire la guerre ? Le regard d’une génération infortunée  – prof. Antonietta Sanna de la Universitatea din Pisa și  O gramatică a limbii române de la 1918  – prof. Rodica Nagy de la Universitatea Ștefan cel Mare și va fi lansat volumul   Profesorul nostru, D. Irimia  coordonat de Cristina Irimia și de Dinu Moscal.

 

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 11 iulie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 11, 2018 @ 9:49 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

2 comentarii

 1. Aceeasi spune:

  Sigur, de acord.

 2. 223 spune:

  O persoană de toată jena Nagy asta. Se da rotundă peste tot de parca ea ar fi vreun model de profesor. E o abuzivă la doctorate si o dependenta de tigara, o simplă fumătoare care nu respectă legea si care fumează intr-o institutie deși legea îi spune clar să iasă afară, în EXTERIOR. Sa ii amintească cineva profesoarei noastre: o persoană care încalcă legea se numește infractor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string EDb7Ll to the field below: