Poliţia avertizează: "Atenţie la cumpărăturile făcute în mediul online !" - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Poliţia avertizează: “Atenţie la cumpărăturile făcute în mediul online !”

De    •   Publicat acum 7 luni, 9 iulie 2018   •   Fara comentarii

Poliţiştii suceveni îi avertizează pe cei care preferă cumpărăturile pe internet că infractorii pot construi site-uri false cu oferte de nerefuzat, prin care, de fapt, vă fură datele cardului şi vă golesc contul.

În luna iunie, a fost lansată simultan, la nivelul a 28 de state europene, o campanie de prevenire şi conştientizare intitulată generic  #BuySafe, PaySafe,  iar în această perioadă este organizată Operaţiunea  E-Commence 2018,  o acţiune de combatere comună, desfăşurată de organismele de aplicare a legii din statele participante, inclusiv România.

În prezent, aproximativ 80 % din fraudele cu carduri sunt comise online.

Reţelele de socializare sunt folosite pentru a crea magazine online care vând orice produs la jumătate de preţ.

Când un cumpărător comandă un produs prin intermediul acestora, infractorii efectuează achiziţia – adesea foarte scumpă – prin intermediul unor carduri ale căror date sunt furate / contrafăcute.

În cadrul campaniei  Turism în Siguranţă,  având în vedere că se preconizează o intensificare a activităţilor de plată electronică, dar şi a celorlalte mijloace de plată în lei şi valută, în contextul întoarcerii în ţară a persoanelor care lucrează în străinatate, poliţiştii suceveni derulează activităţi de prevenire şi informare pentru prevenirea fraudelor.

Poliţiştii au prezentat câteva reguli de siguranţă care pot fi adoptate pentru a evita fraudele online:

– verificaţi dacă dispozitivul pe care îl folosiţi pentru a efectua achiziţii online este configurat în mod corespunzător şi conexiunea de internet este sigură

– există anumite indicii care vă ajută să identificaţi o fraudă. Dacă sunteţi victima unei fraude online, sesizaţi poliţia! Dacă aţi cumpărat produsul prin intermediul unui card de credit sau debit, sesizaţi de asemenea banca emitentă

– verificaţi-vă serviciul de internet banking în mod constant. Anunţaţi imediat banca emitentă dacă observaţi plăţi sau retrageri pe care nu le-aţi efectuat dumneavoastră.

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 9 iulie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 9, 2018 @ 10:46 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string o87WZt to the field below: