Doi suceveni care au bătut cu pumnii și cu lopata un vecin, trimiși în judecată - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Doi suceveni care au bătut cu pumnii și cu lopata un vecin, trimiși în judecată

De    •   Publicat acum 7 luni, 6 iulie 2018   •   Fara comentarii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați, cercetați în stare de arest preventiv pentru tentativă la omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Pe 9 iunie, în jurul orei 21:00, persoana vătămată s-a deplasat la un magazin mixt din zona rurală a județului Suceava, în continuare consumând o cantitate apreciabilă de băuturi alcoolice.

La ora 21:59 persoana vătămată a ieşit din magazin și s-a întâlnit cu cei doi inculpați și cu încă o persoană ( martor ), spun procurorii :  I-a observat şi, pe fondul stării de ebrietate în care se afla, le-a adresat câteva cuvinte, cel mai probabil expresii jignitoare, totodată şi cele trei persoane i-au răspuns în acelaşi mod, după care s-au îndepărtat de locul respectiv şi s-au deplasat spre zona luminată din faţa intrării în magazin”.

Persoana vătămată s-a deplasat către intrarea în magazin, a ajuns la colţul peretelui din sticlă al magazinului şi a observat în faţa sa o persoană pe care, fără motiv, a lovit-o uşor cu palmele peste urechi, după care a intrat în magazin.

Un alt martor a observat acest act de violenţă, a pătruns apoi în interiorul magazinului mixt, s-a apropiat de persoana vătămată şi i-a reproşat incidentul anterior cu o persoană care nu i-a făcut absolut nimic.

În momentele imediat următoare, persoana vătămată şi martorul au început să poarte o discuţie mai aprinsă, în contradictoriu, legată de acest act „reprobabil” comis de persoana vătămată.

Al doilea inculpat a remarcat discuţia legată de incident, a părăsit interiorul magazinului şi a pus pe capota unei maşini cumpărăturile pe care le făcuse anterior, a revenit în magazin, s-a apropiat de persoana vătămată şi i-a aplicat o lovitură puternică cu pumnul în față.

Imediat după acest act de violenţă, atât al doilea inculpat cât şi celelalte persoane care se aflau în interiorul magazinului, printre care şi primul inculpat, au părăsit incinta localului şi s-au oprit în dreptul intrării în magazinul mixt.

După puţin timp, persoana vătămată a ieşit din magazin, s-a oprit chiar în dreptul uşii, observând cum în faţa sa se află un grup format din mai mulţi tineri, şi cel mai probabil, a proferat expresii jignitoare la adresa acestora.

Primul inculpat a apucat, cu ambele mâini, coada din lemn a unei lopeţi, a ridicat-o deasupra capului, în acest mod a făcut câţiva paşi grăbiţi către victimă şi în continuare a aplicat o singură lovitură victimei, cu partea metalică a lopeţii, în zona cranio-cerebrală”  susțin procurorii.

Urmare acestei lovituri puternice, victima a căzut pe spate, rămânând în stare de inconştienţă timp de aproximativ 2 minute, după care s-a ridicat şi a pornit singură spre domiciliul său, situat în apropiere la circa 200 metri distanţă.

În locul respectiv a fost găsită ulterior de către lucrătorii de poliţie, care au luat măsuri în vederea transportării la Spitaluljudeţean Suceava, unde a primit asistenţă medicală de urgenţă, iar după câteva ore a fost externată.

Medic legist din cadrul S.M.L. Suceava a efectuat examinarea medico-legală a victimei, concluzionând că aceasta a prezentat echimoze care necesită în vederea vindecării 1-2 zile de îngrijiri medicale, tumefacţii care necesită în vederea vindecării 2-3 zile de îngrijiri medicale, excoriaţii care necesită în vederea vindecării 3-4 zile de îngrijiri medicale, plagă contuză epicraniană care necesită în vederea vindecării 10-12 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionareTribunalului Suceava.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 luni, 6 iulie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 6, 2018 @ 10:53 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string id0U7q to the field below: