Alt ministru, aceeași promisiune: pârtia de schi din Rarău ar putea fi deschisă iarna viitoare - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Alt ministru, aceeași promisiune: pârtia de schi din Rarău ar putea fi deschisă iarna viitoare

De    •   Publicat acum 8 luni, 6 iulie 2018   •   Fara comentarii

*în mijlocul social democraților a ajuns și șeful liberalilor Flutur, care l-a supravegheat pe colegul de partid, primarul din Câmpulung Moldovenesc

 

Ministrul Turismului Bogdan Trif a vizitat, azi, pârtia de schi neterminată din masivul Rarău, însoțit de parlamentari și de șefi mai mari sau mai mici din PSD Suceava, dar și de liberalii Gheorghe Flutur și Mihai Negură – primarul din Câmpulung Moldovenesc.

Flutur nu a putut rata ocazia să-l  pistoneze pe Trif, dar și să-l țină sub observație pe Negură, pentru a nu avea  devieri  spre PSD.

Trif a inspectat stadiul lucrărilor la tronsonul 1 al pârtiei, deoarece tronsonul 2 există doar pe hârtie, fiind îngreunat de existența unei arii naturale protejate Sit Natura 2000.

După ce s-a plimbat pe pârtie în cămașă și cu cravată la gât, Trif a declarat că  “domnul primar ne-a dat asigurări că, până la sfârșitul toamnei, pârtia o să fie finalizată.   Așteptăm, dar o să mai venim în zonă să ne asigurăm că nu o să ne trezim și la iarnă în aceeași situație ca anul trecut.  De acum, totul ține de autoritățile locale”.

Ca de obicei la astfel de vizite, ministrul s-a arătat nemulțumit din cauza întârzierilor și a cerut mai multă implicare autorităților locale și județene.

Dacă tot l-a văzut pe Flutur prin preajmă, Trif a declarat că  este inadmisibil ca drumul de acces către pârtie  să nu fie asfaltat de reprezentanții Consiliului Județean”.

În replică, Flutur a amintit că și Guvernele Boc și Cioloș au alocat bani pentru pârtie ( în total 14 milioane euro ) și că  anul trecut plățile s-au făcut la final de an, când trezoreriile erau închise.  Consiliul Județean va finanța modernizarea drumului spre Rarău”.

 

Traseul proiectat pentru pârtie are lungimea totală, pe înclinare, de 4.441 metri, diferenţa de nivel de 803 metri, lățime medie de 35 metri și înclinare medie 16 % ( tronson 1 ) și 21 % ( tronson 2 ).

Tronsonul 1 are 2.799 metri, iar tronsonul 2 – 1.642 metri, acesta din urmă urmând a fi dat în folosință într-o etapă ulterioară.

Instalația de transport pe cablu cuprinde 33 de telegondole de câte 8 persoane, capacitatea de transport fiind de 1.000 persoane / oră.

Valoarea totală contractată a investiției este de 16,6 milioane euro.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto 1, 3 : PSD Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 6 iulie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 6, 2018 @ 8:39 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string yaAQG2 to the field below: