Deputatul liberal Balan se laudă că i-a pus cu botul pe labe de polițiștii rutieri: “Noua lege va instaura normalitatea” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Deputatul liberal Balan se laudă că i-a pus cu botul pe labe de polițiștii rutieri: “Noua lege va instaura normalitatea”

De    •   Publicat acum 8 luni, 5 iulie 2018   •   Fara comentarii

*în schimb, polițiștii acuză că “proiectul este menit să-i sprijine pe vitezomanii cu bani și bolizi puternici

 

 

După ce a fost sancționat de polițiștii rutieri în drumurile pe care le-a făcut la București, deputatul PNL de Suceava Ioan Balan le-a întors-o dur grație funcției pe care o are.

El a inițiat propunerea de modificare a ordonanței de urgenţă a Guvernului nr. 195 / 2002 privind circulaţia pe drumurile publice, mai exact a adus o serie de măsuri larg criticate de poliţiştii rutieri, unul din aspecte fiind interzicerea radarelor în maşini neinscripţionate.

Pentru a abate atenția de la fondul problemei, Balan a motivat că noua lege  va instaura normalitatea în privința amplasării aparatelor radar pe autospeciale cu însemnele distinctive al Poliției rutiere, precum și cu privire la purtarea uniformei de către ofițerii care aplică sancțiunile contravenționale”.

Un alt punct votat precizează că  în privința aparatelor de măsurare a vitezei de tip pistol, acestea să fie amplasate la cel mult 10 metri de autospeciala Poliției rutiere”.

De asemenea, echipajele radar vor putea intra în acţiune doar după ce sunt presemnalizate cu panouri uriaşe, vizibile pentru şoferi.

În replică, îtr-o scrisoare deschisă, oamenii legii afirmau că,   ”dacă legea va fi votată, nu vom mai putea asigura siguranța pe drumuri”  și apreciau direct că  proiectul este unul populist și menit să-i sprijine pe vitezomanii cu bani și bolizi puternici.

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 5 iulie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 5, 2018 @ 6:47 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string VnXSWy to the field below: