5.000 de locuri la USV în următorul an universitar, majoritatea cu taxă - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

5.000 de locuri la USV în următorul an universitar, majoritatea cu taxă

De    •   Publicat acum 8 luni, 5 iulie 2018   •   Fara comentarii

Mihai Dimian, rectorul interimar al Universității Ștefan cel Mare Suceava, a susținut azi o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat oferta de locuri pentru următorul an universitar.

În acest an, USV scoate la concurs, pentru toate formele de învățământ, circa 5.000 de locuri, dintre care peste 2.200 bugetate.

În cadrul acestei campanii, o atenție deosebită va fi acordată liceelor din mediul rural, absolvenții acestora beneficiind de 38 de locuri bugetate.

Ciclul studiilor universitare de licenţă include 42 de programe, având forma de învăţământ de zi, cu 1.170 de locuri finanţate de la buget şi 1.170 locuri cu taxă.

Dintre locurile finanţate, 10 sunt alocate candidaţilor de etnie rromă, iar 38 absolvenților de licee din mediul rural.

Oferta programelor de licență mai include 250 de locuri pentru etnicii români de pretutindeni, dintre care 240 sunt cu bursă.

Forma de învăţământ la distanţă ( ID ) beneficiază de 530 de locuri, repartizate pe 9 programe de studiu.

Pentru studiile universitare de masterat, structurate pe 36 de programe, USV oferă 595 de locuri fără taxă, dintre care 10 sunt alocate candidaţilor de etnie rromă și 130 etnicilor români de pretutindeni.

Alte 940 de locuri sunt disponibile pentru forma de învăţământ cu taxă.

Sesiunea de admitere 2018 se desfăşoară în perioada 9 – 19 iulie, fără sâmbătă și duminică, urmând ca pentru locurile rămase neocupate să se organizeze o nouă sesiune în perioada 10 – 13 septembrie, fără sâmbătă și duminică.

Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis are obligaţia de a se înmatricula cel târziu până la data de 26 iulie, pentru sesiunea de vară, respectiv 19 septembrie, pentru sesiunea de toamnă.

“Există o scădere a numărului de absolvenți de liceu cu bacalaureat față de anul trecut cu 5 % în județul Suceava, ne aflăm încă pe un trend de scădere”,  a declarat Dimian.

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 5 iulie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 5, 2018 @ 4:34 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 17Ain0 to the field below: