Campanie anti-alcool destinată tinerilor din județul Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Atitudini  >  Articolul curent

Campanie anti-alcool destinată tinerilor din județul Suceava

De    •   Publicat acum 2 ani, 4 iulie 2018   •   Fara comentarii

*vârsta medie la care adolescenții încep să consume băuturi alcoolice este 14 ani

 

Direcţia de Sănătate Publică Suceava în colaborare cu furnizorii de servicii medicale și cu unitățile administrativ teritoriale cu asistență medicală comunitară organizează, în această lună, campania de educare și comunicare Luna națională a informării despre efectele consumului de alcool.

Sloganul campaniei este  Alcoolul nu este o rezolvare !,  iar mesajul – cheie că tinerii care se confruntă cu lipsuri materiale, boli, probleme familiale, carențe în educație, lipsa locuinței sau discriminare pot fi predispuşi să consume alcool în cantităţi mari şi de la vârste mai timpurii, iar consecințele alcoolului asupra sănătăţii şi vieţii pot fi mai severe decât la semenii lor.

Campania se adresează tinerilor din grupurile vulnerabile : copii în situație de risc ridicat ( sărăcie, dezagregare familială, delicvență  juvenilă, copii aflați în sistemul de protecție de stat, copiii străzii ), tineri de peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecție de stat, tineri cu dizabilități fizice sau mentale, dependenți de droguri, etnie romă, șomeri, tineri cu venituri reduse, fără adăpost, nivel scăzut de educație, comunități rurale la risc.

DSP Suceava va organiza seminarul  Metode și tehnici de prevenție a abuzului de alcool,  la care vor participa asistenții medicali comunitari din județ și va distribui materiale promoționale cu mesaje educative prin asistenții medicli comunitari si mediatorii sanitari.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, alcoolul este a treia cauză de boală și moarte prematură pentru populația generală.

În rândul tinerilor, 1 din 10 decese la femei și 1 din 4 decese la bărbați este legat de alcool.

Aproximativ 80 %  dintre adolescenții români în vârstă de 16 ani au consumat cel puțin o dată în viață o băutură alcoolică și aproape o treime au trecut prin mai multe episoade de ebrietate.

Vârsta medie la care tinerii încep să bea este 14 ani, numărul băieților care încep să consume alcool dublându-se pe parcursul anilor de liceu.

 –

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 4 iulie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 4, 2018 @ 6:32 pm
 • Sub: Atitudini, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 4ZJTeK to the field below: