Percheziții DIICOT în județul Suceava și Botoșani la persoane bănuite de trafic de migranţi. Șapte autori au fost arestați - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Percheziții DIICOT în județul Suceava și Botoșani la persoane bănuite de trafic de migranţi. Șapte autori au fost arestați

De    •   Publicat acum 8 luni, 3 iulie 2018   •   Fara comentarii

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. Suceava, au efectuat 8 percheziţii domiciliare ( 3 în judeţul Suceava şi 5 în judeţul Botoşani ), în cadrul unui dosar penal cu privire la comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Din investigaţii a rezultat că, în perioada mai – iunie, mai mulţi cetăţeni români şi ucraineni ar fi constituit un grup infracţional organizat şi ar fi comis infracţiuni de trafic de migranţi, în scopul obţinerii unor foloase patrimoniale.

Activităţile infracţionale ar fi avut loc peste frontiera de stat şi în zona localităţii Racovăţ, judeţul Botoşani.

Grupul infracţional organizat ar fi introdus, pe teritoriul României, 4 grupuri de migranţi din care făceau parte 16 persoane, 4 dintre ele fiind depistate pe teritoriul Ucrainei.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate 4 autoturisme, un pistol, un binoclu, telefoane mobile, cartele SIM, un laptop, bani şi mai multe înscrisuri.

La una dintre locuinţele vizate au fost identificaţi 6 migranţi, aceştia fiind preluaţi de către reprezentanţii Biroului pentru Imigrări Suceava.

Poliţiştii au pus în executare 8 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la audieri.

În baza probatoriului administrat, 7 persoane au fost reţinute şi, ulterior, arestate, iar faţă de o alta a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor de la transporturi şi a luptătorilor SAS Suceava, al poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate şi al celor de la transporturi din Botoşani.

De asemenea, în activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti de frontieră din Siret, Suceava şi Botoşani şi reprezentanţi ai Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi din Inspectoratul General de Imigrări, precum şi jandarmi din Botoşani.

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 3 iulie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 3, 2018 @ 7:08 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string qClhwP to the field below: