Continuă refacerea magistralei de gaz Suceava – Rădăuți. La podul de la Milișăuți lucrările vor fi demarate în regim de urgență - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Continuă refacerea magistralei de gaz Suceava – Rădăuți. La podul de la Milișăuți lucrările vor fi demarate în regim de urgență

De    •   Publicat acum 8 luni, 3 iulie 2018   •   Fara comentarii

În urma inundațiilor din ultimele zile, echipele Delgaz Grid lucrează la remedierea avariei de la  magistrala de gaz Suceava – Rădăuți.

Se acționează la devierea râului Suceava, pentru a putea interveni la conducta de gaz care subtraversează râul  (foto).

Alimentarea consumatorilor casnici și a instituțiilor publice din Rădăuți a fost  preluată de un operator privat, chiar de la data producerii fisurii în conductă.

Prefectul Mirela Adomnicăi a anunțat, azi, că pentru podul de la  Milișăuți, de pe DN 2H, a fost întocmită documentația de constatare a avariei și înaintată către DRDP Iași, urmând ca lucrările să fie demarate în regim de urgență.

Sâmbătă, cu sprijinul Delgaz Grid s-a reluat alimentarea cu apă, prin stațiile I și II  ale ACET de la Baia, astfel că în Fălticeni furnizarea apei potabile nu a fost întreruptă.

La stația de captare a apei de la Berchișești, unde s-a produs o ruptură în digul de protecţie, s-a intervenit cu sprijinul echipelor ACET  și ale Calcarul Pojorâta, fiind aduse 10 mașini cu arocament, astfel că fisura din digul de protecție a fost reabilitată până la înălțimea digului.

4 comisii formate  din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Sistemului de Gospodărire a Apelor și Inspectoratului în Construcții evaluează faptic și valoric pagubele din infrastructură, raportate de Primării.

Conform rapoartelor operative înaintate Prefecturii de 42 de Primării, în afara avariilor menționate, inundațiile au afectat 88 de gospodării, 47 de locuințe, 115 anexe, 1.046 fântâni, 19 poduri, 138 podețe și 8 punți pietonale.

Apa a inundat 415 hectare de pășuni și fânețe, 423 hectare teren arabil, 2,2 kilometri rețele de apă, 0,4 km rețele canalizare, 4,35 km apărări de mal, 201 kilometri de drum comunal și 3,1 km de drum județean și 26 kilometri de străzi.

Pentru evaluarea pagubelor produse pe terenurile agricole  a fost numită  o comisie compusă din   reprezentanți de la  Direcția pentru Agricultură, Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură, Agenția Națională de Administrare Fiscală și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Toate documentele de constatare și  evaluare a pagubelor produse vor sta la baza hotărârii pe care o va adopta Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, după care prefectul Mirela Adomnicăi și președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur vor solicita sprijin financiar din Fondul de Solidaritate.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : Prefectura Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 3 iulie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 3, 2018 @ 8:24 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string aCU3Ph to the field below: