VIDEO Situația din județ s-a ameliorat, anunță ISU Suceava, pe fondul reducerii precipitațiilor și scăderii nivelului apelor. Se mai intervine doar în localitatea Boroaia pentru evacuarea apei - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

VIDEO Situația din județ s-a ameliorat, anunță ISU Suceava, pe fondul reducerii precipitațiilor și scăderii nivelului apelor. Se mai intervine doar în localitatea Boroaia pentru evacuarea apei

De    •   Publicat acum 1 an, 1 iulie 2018   •   Fara comentarii

*sunt afectate în continuare drumurile DJ177A, între localitățile Frasin și Doroteia, și DJ209A, între localitățile Slatina și Găinești

*localitățile Slatina, Broșteni și Voroneț nu au curent electric și sunt în beznă totală 

*magistrala de gaz care alimentează municipiul Rădăuți și agenții economici din zonă s-a rupt 

*bilanț ISU Suceava: 467 de persoane, cu 156 de mijloace de intervenţie, au fost fost folosite în perioada 29-30 iunie

 

Pe fondul avertizărilor de fenomene meteo periculoase, din perioada 29-30.06.2018, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava s-a activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cu reprezentanţi ai pompierilor militari, prefecturii, poliţiei, jandarmeriei şi ai S.G.A. (Sistemul de Gospodărire a Apelor). De asemenea, prin Dispeceratul comun ISU-SAJ s-au informat toate primăriile de pe raza judeţului cu privire la atenţionările emise. În paralel, s-au pregătit tehnica şi mijloacele de intervenţie la nivelul fiecărei subunităţi de salvatori din judeţ, fiind crescută și capacitatea operațională, pentru asigurarea misiunilor specifice.

 

Pompierii militari suceveni au intervenit pe parcursul zilei de sâmbătă, în urma ploilor torenţiale, care au afectat  16 localităţi din județ, respectiv Vatra Dornei, Gura Humorului, Stulpicani, Slatina, Solca, Frasin, Straja, Berchișești, Rădăuți, Brodina, Capu Codrului, Broșteni, Capu Câmpului, Doroteia, Neagra și Boroaia.

209 pompieri salvatori, cu 55 de mijloace de intervenție (autospeciale, autocamioane și motopompe), sprijiniţi de poliţişti, jandarmi, lucrători ai Serviciilor Voluntare, ai Comitetelor Locale și ai Comitetului Județean pentru Situaţii de Urgenţă, lucrători ai Serviciului de Gospodărire a Apelor și polițiști locali (în total 467 de persoane, cu 156 de mijloace de intervenţie), au intervenit în diferite situaţii, de monitorizare și pentru evacuarea apei din 53 de case, 43 de anexe, 77 de curți și 24 de beciuri.

La această oră mai sunt afectate DJ177A, între localitățile Frasin și Doroteia, și DJ209A, între localitățile Slatina și Găinești. De asemenea, 3 localități sunt  fără curent electric, respectiv Slatina (cu 17 posturi de transformare), Broșteni (7 posturi de transformare) și Voroneț (10 puncte de transformare).

“O altă consecință a fenomenelor meteo periculoase este ruperea conductei magistrale ce alimentează cu gaz natural municipiul Rădăuți și agenții economici din zonă, iar echipaje specializate lucrează pentru remedierea situației.

În jurul orei 17:30, inspectorul general al IGSU, generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi, a ajuns în județul Suceava, unde alături de prefectul Mirela Adomnicăi și inspectorul șef al pompierilor militari suceveni, colonelul Costică Ghiață, a monitorizat și a evaluat zonele cele mai afectate de inundații.

La această oră (23:00), situația din județ este ameliorată în toate zonele afectate, datorită reducerii cantității de precipitații și scăderii nivelului apelor. Ultimele misiuni de evacuare a apei se înregistrează în localitatea Boroaia, unde alături de pompierii militari suceveni au sosit în sprijin două echipaje de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, cu două autocamioane și două motopompe, care lucrează pentru evacuarea apei din gospodării.

Zonele critice vor fi în permanent monitorizate pe tot parcursul nopţii, urmând ca în perioada următoare, comisii mixte să se deplaseze în teren şi, împreună cu autorităţile locale, să evalueze pagubele generate de inundaţii”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

 

Sursa video: ISU Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 1 iulie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 1, 2018 @ 10:28 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string FZSJjc to the field below: