Dezbateri contradictorii pe tema construirii a două locuințe colective pe strada Ion Creangă Fălticeni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Dezbateri contradictorii pe tema construirii a două locuințe colective pe strada Ion Creangă Fălticeni

De    •   Publicat acum 8 luni, 30 iunie 2018   •   Fara comentarii

*vecinii reclamă aglomerarea prea mare față de proprietățile lor, în timp ce proiectantul afirmă că sunt respectate toate normativele în vigoare

Consilierii locali din Fălticeni au aprobat, ieri, cu 2 abțineri, Planul Urbanistic Zonal pentru construirea a două locuințe colective P+1E+M, spații comerciale, locuri de parcare pe strada Ion Creangă, nr. 60, solicitant fiind firma  Mina Egipteanul Forăști.

Proiectantul ansamblului imobiliar pe 2.332 mp. a fost Art Proiect Suceava.

Primarul PSD Cătălin Coman a spus de la început că  “din punct de vedere urbanistic și legal proiectul respectă toate avizele”,  dar discuțiile au arătat că “clădirile respective sunt prea aproape de proprietățile vecinilor, chiar dacă se respectă legislația”.

Profesorul Marcel Porof, vecin cu terenul respectiv, prezent la ședință, a menționat că  “din punct de vedere al esteticii urbane, apariția unui ansamblu cu regim diferit de înălțime se încadrează în colectivul de locuințe?

În plus, la 50 de metri distanță este casa memorială Sadoveanu.

Aș vrea să știu metoda care a fost folosită în stabilirea gradului de însorire”.

Potrivit unui raport al Primăriei Fălticeni, vecinii Marcel Porof, Elena Bicleanu, Claudiu Dumitriu, Vasile Gheorghiu și Paula Aftudor se opun proiectului și doresc schimbarea în P+M.

Reprezentantul beneficiarului a menționat, în replică: “Distanțele dintre case sunt reglementate de acte normative, regimul de înălțime este strict legat de planul casei generale.

Dvs. ați intrat 1,50 metri pe teritoriul nostru și nu v-a zis nimeni, în planul cadastral aveți suprafețe mai mari.

Nu sunt de acord cu amânarea  deciziei, s-a mai amânat o dată, nu se face nimic care să tulbure liniștea cetățenilor de pe stradă.

Pe strada Ion Creangă sunt și clădiri P+2, de ce nu vă luați și de alea ?

Proiectul a trecut cu două abțineri.

DANIEL BOGHIȚĂ 

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 30 iunie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 30, 2018 @ 8:32 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string EdqXyd to the field below: