Bărbatul din Mănăstirea Humorului care și-a omorât tatăl dându-i foc, arestat preventiv - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Bărbatul din Mănăstirea Humorului care și-a omorât tatăl dându-i foc, arestat preventiv

De    •   Publicat acum 8 luni, 30 iunie 2018   •   Fara comentarii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Suciu ( 58 ani ), cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvârşireainfracțiunii de violență în familie raportat la infracțiunea deomor.

Inculpatul era fiul victimei Pompiliu Suciu ( 86 ani ) și locuiau împreună  în aceeași gospodărie situată în Mănăstirea Humorului.

Din investigații a rezultat că în ultima perioadă, pe fondul consumului de băuturi alcoolice din partea inculpatului, între acesta și tatăl său au survenit altercații verbale și certuri, uneori inculpatul amenințându-l pe tatăl său că îl va omorâ și apoi va da foc gospodăriei.

Pe 7 martie,  inculpatul a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice la locuința fiului său ( nepotul victimei ) aflată la o distanță de aproximativ 500 metri față de locuința sa, după care inculpatul, în jurul orei 22:00, a plecat calm, liniștit, spre locuința sa.

Cu toate acestea, la ora 22:10, inculpatul a apelat telefonic Dispeceratul 112, solicitând prezența unor polițiști la locuința sa întrucât are un conflict cu fiul său.

Cei 2 polițiști care s-au deplasat la fața locului au purtat discuții cu inculpatul, fără a constata elemente de natură a duce la concluzia că s-a petrecut ceva deosebit în gospodăria familiei.

La scurt timp după discuţia cu cei 2 polițiști, inculpatul a revenit la locuința fiului său foarte agitat și nervos, având asupra sa un recipient din plastic cu benzină – acesta a afirmat că vrea să dea foc la toate lucrurile din jurul său, după care l-a stropit și pe fiul său cu benzină peste haine.

Inculpatul a părăsit din nou locuința fiului său afirmând că merge acasă să-l omoare pe tatăl său.

În pofida eforturilor depuse de fiu, inculpatul nu a putut fi temperat, a intrat în bucătăria de vară unde stătea victima și a început să se certe cu aceasta.

Inculpatul a stropit cu benzină interiorul bucătăriei de vară unde stătea victima, a stropit-o și pe aceasta cu același tip de combustibil, după care a aprins lichidul inflamabil, cu consecința producerii unor arsuri cu urmări deosebit de grave victimei și deteriorarea unor obiecte casnice.

Persoana vătămată a fost transportată la o unitate medicală, iar pe 9 martie a fost transferată la Spitalul clinic de urgenţe Iaşi.

În pofida eforturilor depuse de personalul medical, victima a încetat din viaţă în această unitate pe 27 martie.

Pe 28 martie medicul legist din cadrul I.M.L. Iaşi a efectuat autopsia, concluzionând că moartea victimei a fost violentă şi a fost cauzată de insuficienţa cardio-respiratorie acută, consecinţa arsurilor gradul II-III pe aproximativ 40 % suprafaţă corporală; aspectul leziunilor pledează pentru posibilitatea producerii lor prin flacără.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 30 iunie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 30, 2018 @ 11:45 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string hzeWM5 to the field below: