Fostul șef al Biroului de Ordine Publică de la Poliția Fălticeni, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Sentința în cazul lui Cristinel Miron este definitivă - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Fostul șef al Biroului de Ordine Publică de la Poliția Fălticeni, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Sentința în cazul lui Cristinel Miron este definitivă

De    •   Publicat acum 12 luni, 26 iunie 2018   •   1 comentariu

Curtea de Apel Suceava a menținut hotărârea dată de Tribunalul Suceava în octombrie 2017 în cazul fostului șef al Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Fălticeni. Cristinel Vasile Miron a fost condamnat ieri la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, iar sentința este definitivă. De altfel, instanța suceveană a respins atât apelul ofițerului Miron cât și pe cel depus de procurorii DNA Suceava, care cereau o pedeapsă mai mare, și a menținut sentința colegilor de la Tribunal. Din completul de trei judecători, unul a făcut opinie separată. Vezi sentința AICI. Cel care l-a denunțat pe polițistul Cristinel Vasile Miron, fălticeneanul Florin Marius Curcă a recunoscut acuzația penală și s-a dispus disjungerea cauzei în vederea încheierii unui acord de recunoaștere a vinovăției.

Tribunalul Suceava l-a condamnat în primă instanță, pe data de 4 octombrie, pe fostul șef al Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, Cristinel Vasile Miron, la trei ani de închisoare cu suspendare și o perioadă de încercare de 4 ani pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. De asemenea, el trebuie să presteze timp de 100 de zile o muncă neremunerată în folosul comunităţii, cadrul unităţii administrativ teritoriale Municipiul Fălticeni jud. Suceava sau DGASPC Suceava – Servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni – Casa de tip Familial Dalia, programul de executare al acestei activităţi va fi stabilit de către Serviciul de Probaţiune Suceava.
Instanța a mai dispus confiscarea specială a sumei de 150 lei de la inculpatul Miron Cristinel Vasile, contravaloarea foloaselor necuvenite – 4 kg caracatiță și o sticlă de votcă Finlandia. De asemenea, îl obligă pe polițistul Miron la plata sumei de 2200 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 1500 lei aferentă fazei de urmărire penală, iar suma de 700 lei aferentă fazei de judecată. Tribunalul Suceava i-a respins solicitarea formulată prin avocatul său prin care dorea schimbarea încadrării juridice din trafic de influență în înșelăciune.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul lunii martie 2016, inculpatul Miron Cristinel Vasile, în calitate de șef al Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a pretins și primit suma de 500 de euro și foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 150 de lei, de la inculpatul Curcă Florin Marius, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă funcționarii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava și că îi va determina să stabilească o valoare a alcoolemiei sub limita legală, în dosarul în care acesta din urmă era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, astfel încât să nu fie atrasă răspunderea penală pentru fapta comisă.
Totodată, inculpatul Miron Cristinel Vasile a acceptat și promisiunea inculpatului Curcă Florin Marius de remitere a sumei suplimentare de 2.000 de euro, în cazul în care dosarul penal al acestuia din urmă s-ar fi soluționat favorabil.

Ulterior, întrucât alcoolemia stabilită în cauză de medicii legiști a fost superioară limitei prevăzute de lege pentru atragerea răspunderii penale, la insistențele inculpatului Curcă Florin Marius, inculpatul Miron Cristinel Vasile i-a restituit celui dintâi suma de 500 de euro, în mai multe tranșe.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 12 luni, 26 iunie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 26, 2018 @ 9:37 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Mobutu Sese Seko Koko Ngbendu Wa Za Banga spune:

  Țară de rahat, justiție de rahat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string meuuGV to the field below: