Formare profesională în Germania pentru 16 elevi de la Colegiul Nicu Gane Fălticeni

Un grup de 16 elevi de la Colegiul Nicu Gane Fălticeni, din clasa a X-a, de la specializarea Matematică-Informatică, Intensiv Informatică, se află în Dresda – Germania ca beneficiari ai unui stagiu practic  în cadrul proiectului Erasmus+ Acțiunea Cheie 1 – Mobilități de formare profesională.

Elevii efectueaza stagiul de formare în domeniul webdesign-ului și al comerțului electronic la compania WBS Training AG.

Scopul proiectului este asigurarea calității în formarea profesională inițială și continuă, printr-un stagiu de pregătire a elevilor de la specializarea Matematică-Informatică, într-o companie cu experientă în web-design și antreprenoriat, în scopul dobândirii de competențe profesionale corespunzătoare noilor cerințe de pe piața europeană a muncii.

Pe lângă activitățile practice, elevii au oportunitatea de a comunica într-o limbă străină de circulație internațională, să cunoască si altă cultură, să interactioneze cu cetăteni de altă naționalitate.

Cei 16 elevi sunt însoţiţi de profesorii coordonatori Florin Ilincăi și Ioan Caulea.

Acesta este un prim flux al proiectului, urmând ca, în iunie 2019, alți 16 elevi de clasa a X-a, de la aceeași specializare, să beneficieze de acest tip de formare profesională, asigurată prin finanțare europeană, în cadrul programului Erasmus+.

IOAN CAULEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Please copy the string L25jLl to the field below: