Primarii municipiilor reședință, printre care și Lungu, s-au plâns premierului Dăncilă de termenele excesiv de lungi la licitațiile publice - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Primarii municipiilor reședință, printre care și Lungu, s-au plâns premierului Dăncilă de termenele excesiv de lungi la licitațiile publice

De    •   Publicat acum 1 an, 13 iunie 2018   •   Fara comentarii

 

Premierul PSD Viorica Dăncilă s-a întâlnit, ieri, cu primarii municipiilor reședință de județ, printre care și Ion Lungu ( PNL ), pentru a dezbate situația proiectelor depuse în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Dăncilă a prezentat principalele acte normative cu impact asupra absorbției fondurilor europene, adoptate de Executiv în această perioadă, printre care acordarea de împrumuturi din trezorerie pentru autoriățile locale pentru cofinanțarea proiectelor europene​, reglementarea condițiilor pentru plata suplimentară a echipelor de proiecte finanţate din fonduri comunitare sau adoptarea Ordonanței de Urgență nr. 45/2018 privind modificarea și completarea unor acte normative cu impact asupra sistemului achizițiilor publice.

Printre problemele aduse în discuție de primari s-au aflat termenele excesiv de lungi în cazul licitațiilor publice, numărul mare de avize necesare în cele mai multe cazuri, durata mare a procedurilor de evaluare a proiectelor, necesitatea descentralizării sau lipsa forței de muncă.

Alături de primul-ministru, la întâlnire au mai participat vicepremierul, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice Paul Stănescu, ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb și ministrul Finanțelor Publice Eugen Teodorovici.

 –

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 13 iunie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 13, 2018 @ 7:14 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string PoAWdk to the field below: