Sindicaliștii TPL Suceava, cu jalba la Prefectură: “Solicităm mărirea salariilor cu cel puțin 20 %,  plata orelor suplimentare și acordarea  tichetelor de vacanță” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Sindicaliștii TPL Suceava, cu jalba la Prefectură: “Solicităm mărirea salariilor cu cel puțin 20 %,  plata orelor suplimentare și acordarea  tichetelor de vacanță”

De    •   Publicat acum 8 luni, 5 iunie 2018   •   Fara comentarii

 

Azi a avut loc la Prefectura Suceava ședința Comisiei de Dialog Social,  la solicitarea sindicatului  Autobuzul  din cadrul societății Transport Public Local, în contextul nemulțumirilor de  natură financiară.

La ședință au participat prefectul Mirela Adomnicăi, primarul Ion Lungu, directorul TPL Darie Romaniuc, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Romeo Butnaru și Dinu Ciuc de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice.

Din partea sindicatului au fost prezenți  președintele Mircea Bărbăcariu, vicepreședintele Modest Botușan, Niță Cătălin – cenzor și Vasile Cojoc – secretar. 

Sindicaliștii TPL solicită mărirea salariilor cu cel puțin 20 %,  plățile restante, din 2016, a orelor suplimentare și acordarea  tichetelor de vacanță.

Reprezentanții sindicatului susțin că, în prezent, la TPL „sunt înregistrate 40.000 ore suplimentare efectuate și neplătite,  iar, conform reglementărilor în vigoare, plata acestora ar trebui să aibă loc  în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea lor”.

Salariații TPL spun că  veniturile realizate de ei nu acoperă cheltuielile cotidiene, iar astfel  acumulează datorii.

De asemenea, ei au atras atenția asupra stării precare a parcului auto și a condițiilor de muncă.

Sindicaliștii TPL au mai atras atenția că încă nu a fost semnat contractul colectiv de muncă, acesta încetând a produce efecte începând cu data de 1 februarie. 

“De fiecare dată când am încercat să purtăm un dialog cu conducerea societății referitor la o creștere salarială, motivația a fost înghețarea prețului la biletul de călătorie pe autobuzele TPL,  existența transportatorilor privați ilegali și bugetul insuficient”, au spus sindicaliștii.

La finalul ședinței, ca posibilitate de creștere a veniturilor salariaților TPL,  pentru a fi plătite orele suplimentare și eventuale majorări salariale s-au avut în vedere  două sursemajorarea  tarifului de transport de la 2 lei la 2,50 lei, aprobată săptămâna trecută de Consiliul Local și implicarea tuturor instituțiilor cu atribuții de control în respectarea prevederilor legale privind transportul public de persoane, în vederea combaterii evaziunii fiscale.

 –

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Sursă foto : Prefectura Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 5 iunie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 5, 2018 @ 10:14 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string lYHjAd to the field below: