Premii internaționale pentru creativitate acordate studenților USV la Bruxelles - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Premii internaționale pentru creativitate acordate studenților USV la Bruxelles

De    •   Publicat acum 2 ani, 5 iunie 2018   •   Fara comentarii

Studenții Facultății de Litere și Științe ale Comunicării de la universitatea Ștefan cel Mare Suceava au cumulat, la începutul lunii, un palmares bogat de premii internaționale pentru creativitate literară.

Patru studenți au participat cu creații individuale la Concursul  Haïkus – volet mondial 2017 – 2018  lansat la Bruxelles și organizat de Asociația Profesorilor de Franceză din Flandra în colaborare cu Federația Internațională a Profesorilor de Franceză.

Studenții au participat cu o singură creație originală, respectând o serie de constrângeri tematice și formale stricte, specifice haiku-ului.

Mihaela Diaconescu ( anul 2, specializarea franceză-spaniolă ) a obținut premiul I, Cătălina Pascaru ( anul 2, specializarea franceză-engleză ) premiul al III-lea, Andrei Pătrăucean ( anul 3, apecializarea română-franceză) mențiune I și Ana Maria Antonesei ( anul 3, specializarea română-franceză) mențiune II.

Poemul studentei Mihaela Diaconescu figurează în Top 10 – clasamentul general al celor cinci categorii de nivel, pe poziția a 5-a.

Haiku-urile premiate vor fi publicate sub formă de carte electronică (e-book) și puse la dispoziția publicului larg în septembrie, odată cu lansarea ediției 2018-2019 a acestui concurs mondial care va avea ca temă nouă „Pacea”.

Participanții ediției 2018 au reprezentat 17 țări, grupurile fiind coordonate de 60 de profesori de limbă franceză.

Fiecare text a fost însoțit de un chestionar explicativ al demersului pus în practică.

 

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 5 iunie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 5, 2018 @ 1:28 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ZdSTqk to the field below: