Ministrul Educației vrea să plătească profesorii valoroși din orașe pentru a preda la țară: “Vom asigura subvenții substanțiale” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Ministrul Educației vrea să plătească profesorii valoroși din orașe pentru a preda la țară: “Vom asigura subvenții substanțiale”

De    •   Publicat acum 8 luni, 4 iunie 2018   •   Fara comentarii

*referindu-se la bugetul USV, el a spus că instituția are o creștere de 32 % față de anul trecut

FOTO: Ziarul de pe Net

 

Azi au debutat, la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, lucrările Congresului Asociației Mondiale de Științe ale Educației, cu tema  Educația în era amplificării inegalităților. Provocări și politici, actori, practici.

La evenimentul a participat ministrul Educației – Valentin Popa, fost rector USV, care a declarat că elevii din mediul rural sunt cei mai expuși fenomenului de inechitate, alături de cei cu cerințe educaționale speciale și cei proveniți din familii și comunități dezavantajate.

El a spus că  “situația se datorează  ( sic ! )  sistemului actual de finanțare a școlilor, calității și nivelului de calificare a cadrelor didactice din mediul rural și depopulării unor comunități rurale izolate.

M-am gândit la un proiect pe care sperăm să-l finalizăm în această lună, care se va referi la finanțarea celor mai performante cadre didactice preuniversitare, care să aibă posibilitatea să preia clase din mediul rural și să le conducă spre performanță.

Vom asigura subvenții substanțiale pentru a-i încuraja să facă acest efort”.

Referindu-se la bugetele universităților, Popa a afirmat că “USV, datorită calității cercetării și a creșterii numărului studenților bugetați, are o creștere a bugetului de 32 %, creșterea la nivel național fiind de 24 % față de anul trecut”.

Alte luări de cuvânt  :  președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur  “Una din probleme este alocarea inteligență a resurselor, dar sunt convins că veți găsi rețeta pentru o regiune frumoasă, dar care din punct de vedere economic are multe de făcut față de alte regiuni din țară și din Europa. Trebuie să găsim soluții pentru a nu mai fi o zonă cu migrație exagerată a forței de muncă”  /  prefectul Mirela Adomnicăi  “O temă importantă de discuție ar fi inegalitatea digitală. Mi-aș dori ca aceste soluții găsite de dvs. să fie preluate de factorii decizionali și implementate”  /  primarul Ion Lungu  “Inegalitățile sunt nu numai în domeniul educației, sunt valabile pentru întreaga societate”.

Congresul la care iau parte specialiști din 22 de state se desfășoară la USV până joi – 7 iunie.

 –

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 4 iunie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 4, 2018 @ 5:34 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string MeVF4O to the field below: