Trei transporturi de țigări de contrabandă depistate la Vama Siret în numai câteva ore

Joi seara s-au prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în țară, trei cetățeni români, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 27 și 59 ani.

Primul cetățean s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră la volanul unui autoturism Citroen.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii și bagajelor.

A fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în husele scaunelor și sub mocheta podului pedalier cantitatea de 1.180 pachete de țigări Rothmans, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 1.170 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 8.000 lei.

Al doilea cetățean român s-a prezentat la volanul unui autoturism Volkswagen.

Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au depistat ascunse în semiaripi și în portierele din spate ale mașinii 1.000 pachete țigări, care au fost ridicate, șoferul fiind amendat cu 6.000 lei.

Al treilea autoturism descoperit cu țigări era tot Volkswagen, condus de către o femeie.

La controlul mașinii, au fost descoperite ascunse și nedeclarate, sub mocheta scaunelor din față și în spătarul acestora, 670 pachete țigări de proveniență ucraineană.

Țigările au fost confiscate, iar femeia sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 8fvirl to the field below: