Volumul ”Iulian N. Vlad – confesiuni pentru istorie” lansat la Suceava pe 7 iunie - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Volumul ”Iulian N. Vlad – confesiuni pentru istorie” lansat la Suceava pe 7 iunie

De    •   Publicat acum 2 ani, 31 mai 2018   •   Fara comentarii

Volumul  Iulian N. Vlad – confesiuni pentru istorie  semnat de Aurel I. Rogojan va fi lansat la Suceava pe 7 iunie – ora 13, la Muzeul de Istorie.

Autorul a fost o perioadă șef de cabinet al șefului Departamentului Securității Statului din perioada 1987 – 1989.

Pe 31 decembrie 1989 generalul Vlad a fost arestat și condamnat la 25 de ani de închisoare, după 4 ani de închisoare fiind grațiat.

El a încetat din viață anul trecut, la vârsta de 86 ani.

Iată câteva dintre capitolele volumului prefațat de prof. univ. dr. Dinu C. Giurescu : Evenimentele din decembrie 1989 erau implacabile şi au fost anticipate, Mi-ar fi fost cu neputinţă să execut ordinul de reprimare a revoltei poporului român, Opoziţia din conferinţele judeţene pregătitoare ale Congresului al XIV-lea al Partidului Comunist Român, Ion Iliescu versus Iulian Vlad, Declinul generalului Pacepa, Conspiraţii împotriva lui Nicolae Ceauşescu, În spatele complotului generalilor au stat puteri străine garante, Brucan a primit la Moscova ordinul în alb pentru execuția lui Nicolae Ceaușescu, În România au fost forțe armate străine care au pătruns ilegal, Am dat dispoziție de liberă intrare în sediile Comitetului Central şi al Televiziunii Române, La Moscova, Budapesta și Belgrad se dorea explicit dezmembrarea României, Gorbaciov şi Ceauşescu s-au acuzat reciproc de trădare, Ceauşescu şi francmasoneria, Participarea sovieticilor la evenimentele din decembrie 1989 a fost cu trupe speciale, Arestarea sub steag străin a generalului Vlad, În decembrie 1989, Estul şi Vestul au făcut front comun în România, Atentat după atentat la viaţa generalului Vlad, Generalul Stănculescu nu a fost nici un moment alături de generalii Vlad și Gușă.

Prețul de vânzare al acestui volum ( 810 pagini ), la recentul târg de carte de la USV, a fost de 150 lei.

 

 

 

 

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 31 mai 2018
 • de:
 • Ultima modificare: mai 31, 2018 @ 8:07 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string uKk3uI to the field below: