“Tun” de 1,3 milioane lei anchetat de DNA Suceava la administratorul a trei firme - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

“Tun” de 1,3 milioane lei anchetat de DNA Suceava la administratorul a trei firme

De    •   Publicat acum 8 luni, 31 mai 2018   •   Fara comentarii

*nu s-au putut dispune măsuri asigurătorii, deoarece societățile comerciale nu figurează cu bunuri mobile şi imobile în proprietate

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatei I.I., cercetată în stare de libertate pentru săvârşireainfracțiunilor de  evaziune fiscală și spălare de bani.

În perioada 03.06.2014 – 14.08.2014, I.I., în calitate de administrator al unei societăți comerciale, a refuzat nejustificat să prezinte organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiar-fiscale, în termen de cel mult 15 zile de la somaţie, deşi a fost legal somată în acest sens de organele de control fiscal.

În perioada 2014 – 2015, ea a omis evidenţierea în actele contabile ale societăţii a operaţiunilor comerciale de achiziţie internă şi intracomunitară şi de livrareefectuate, în scopul sustragerii de la plata către bugetul de stat a sumei de 408.622 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

În cursul anului 2014,  I.I. a înregistrat în evidenţa contabilă a societății şi a declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale şi a evidenţiat operaţiuni fictive privind livrări intracomunitare de bunuri, în scopul sustragerii de la plata către bugetul de stat a sumei de 68.733 lei reprezentând impozit pe profit şi TVA.

Prejudiciul total cauzat de inculpata I.I., în calitate de administrator de drept al acestei societăți comerciale, prin săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, este în sumă de 477.355 lei.

Procurorii spun că, în perioada2014–2015, a dispusschimbarea sau transferul unor sume de bani, cunoscând că provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestor bunuri, dar a şi dobândit, deţinut sau folosit sume de bani, cunoscând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni.

În acest mod, a dispus de suma de 477.355 lei provenită din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, respectiv a transferat sume de bani în contul personal, a efectuat plăţi pentru mărfuri achiziţionate, a retras numerar ( infracţiunea de spălare de bani ).

În perioada 2014 – 2015,  I.I., în calitate de administrator de fapt al altei societăți comerciale, a omis evidenţierea în actele contabile ale societăţii a operaţiunilor comerciale de achiziţii intracomunitare de bunuri şi de comercializare a acestor bunuri, în scopul sustragerii de la plata către bugetul de stat a sumei  de 258.469 lei, constând în impozit pe profit în sumă de 103.387 lei şi TVA de 155.082 lei.

În perioada 2011 – 2012, I.I. a omis evidenţierea în actele contabile ale societăţii a operaţiunilor comerciale de achiziţie şi livrare efectuate, în scopul sustragerii de la plata către bugetul de stat a sumei de153.363 lei, din care suma de 66.245 lei reprezintă impozit pe profit şi suma de 87.118 lei reprezintă TVA.

De asemeena, în 2012, ea a înregistrat în evidenţa contabilă a aceleiași societăți şi a declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale şi a evidenţiat operaţiuni fictive privind livrări şi achiziţii de bunuri, în scopul sustragerii de la plata către bugetul de stat a sumei de461.284 lei, din care suma de 30.695 lei reprezintă impozit pe profit şi suma de 430.589 lei reprezintă TVA.

Prin activitatea desfăşurată în numele acestei societăți comerciale, prin săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, I.I. a cauzat un prejudiciu total bugetului de stat în sumă de 614.647 lei, din care TVA în sumă de 517.707 lei şi impozit pe profit în sumă de 96.940 lei.

În concluzie, prin activităţile desfăşurate în numele a 3 societăți comerciale, inculpata a cauzat un prejudiciu total bugetului de stat în sumă de 1.350.471 lei, din care suma de 294.355 lei reprezintă impozit pe profit şi suma de 1.055.737 lei reprezintă TVA.

În cauză nu s-au dispus măsuri asigurătorii deoarece societățile, al căror administrator este I.I., nu figurează în evidenţe cu bunuri mobile şi imobile în proprietate, prejudiciul cauzat bugetului de stat nefiind recuperat.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.

 

 

 

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 31 mai 2018
 • de:
 • Ultima modificare: mai 31, 2018 @ 4:58 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 09aD9h to the field below: