Podul abandonat de la Zamostea, multe ședințe și puțini bani.  Flutur: “Să mergem la fața locului, să vedem…” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Podul abandonat de la Zamostea, multe ședințe și puțini bani.  Flutur: “Să mergem la fața locului, să vedem…”

De    •   Publicat acum 2 ani, 31 mai 2018   •   Fara comentarii

În urmă cu 23 de ani era bătut țărușul șantierului la podul dintrelocalitățile Zamostea ( județul Suceava ) și Talpa ( județul Botoșani ), peste râul Siret.

Lucrările au început în timpul mandatului de ministru al lui Octav Cozmâncă, originar din Talpa, au fost derulate de firma  Cominco  și sistate după 9 ani.

Potrivit contractului între cele două județe, Consiliul Județean Botoșani trebuia să suporte 54 % din total investiții.

Valoarea lucrărilor de până acum depășește 1 milion de euro, dar proiectul nu mai este inclus printre prioritățile Consiliilor Județene din Suceava și Botoșani.

Vicepreședintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc a declarat ieri, în ședința deliberativului, la solicitarea lui Mihai Grozavu  (  “Am vorbit cu vicepreședintele de la Botoșani, mi-a spus că are bani, dar că Suceava nu are bani și nu vrea să facă.   Nu știu de ce se vrea să nu se facă…”  ), că  “am făcut adrese către Botoșani, trebuie perfectată o asociere, nu am primit răspuns.  Noi aveam prins în buget o sumă de 5 – 6 ori mai mare decât Botoșaniul, acum ei spun că au bani mai mulți ca noi, eu sunt un pic sceptic”.

În încercarea de a tăia subiectul, șeful CJ Gheorghe Flutur a intervenit :  “Săptămâna viitoare să mergem la fața locului, să vedem, să invităm și de pe celălalt mal, lucrarea a fost abandonată de mulți ani, mergem acolo și să se lase cu niște termene, nu să dăm vina unii pe alții”.

În luările de poziție din cursul anului trecut, autoritățile sucevene afirmau că necesarul pentru finalizarea podului de la Zamostea – Talpa ar fi de 5 milioane lei, câte jumătate pentru fiecare județ.

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 31 mai 2018
 • de:
 • Ultima modificare: mai 31, 2018 @ 1:12 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string HStOII to the field below: