Doi cărăuși ucraineni de țigări cercetați pentru contrabandă în formă agravată și trecerea frauduloasă a frontierei de stat - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Doi cărăuși ucraineni de țigări cercetați pentru contrabandă în formă agravată și trecerea frauduloasă a frontierei de stat

De    •   Publicat acum 1 an, 31 mai 2018   •   Fara comentarii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată ainculpaților T.V și D.O., ambii cetățeni ucraineni, cercetați în stare de libertate pentru contrabandă în formă agravatăși trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

La data de 16.03.2017 ora 4:00, lucrătorii SPF Siret au surprins două persoane care se deplasau dinspre frontiera de stat spre interiorul României, în direcţia localităţii Văşcăuţi.

În momentul în care au observat echipajele de poliţie, cei doi s-au despărţit, deplasându-se în două direcţii diferite.

După câteva minute s-a reuşit reţinerea uneia dintre persoane, identificată ca fiind T.V., cealaltă persoană rămânând neidentificată, nereușindu-se prinderea ei.

Verificându-se zona unde a fost identificată persoana imobilizată, au fost descoperite două colete voluminoase, ambalate în folie neagră.

Cele două colete au fost transportate la sediul SPF Siret unde, în urma inventarierii, s-a stabilit că un colet conţine cantitatea de 500 pachete ţigarete Rothmans Demi cu timbru fiscal emis de autorităţile Republicii Ucraina, iar celălalt colet conţine cantitatea de 500 pachete ţigarete Marvel, fără timbru fiscal.

La data de 16.03.2017, lucrătorii poliţiei de frontieră au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la Punctul de Trecere al Frontierei Siret s-a prezentat o persoană despre care există suspiciuni că ar fi implicată în evenimentul din data de 16.03.2017.

Din cercetări a rezultat că  se numește D.O. și că a trecut fraudulos frontiera de stat a României în dimineaţa de 16.03.2017 împreună cu T.V., introducând cantitatea de 1.000 pachete ţigarete de contrabandă.

Prejudiciului produs statului român ca urmare a colectării, deţinerii şi introducerii în ţară, a 1.000 pachete ţigarete de contrabandă se ridică la suma de 11.718 lei.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Rădăuți.

 

 

 

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 31 mai 2018
 • de:
 • Ultima modificare: mai 31, 2018 @ 4:49 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ck75TS to the field below: