Se apropie scadența! Lungu vrea să scoată castanele termice fierbinți cu mâinile sucevenilor: “Soluția este un referendum” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Se apropie scadența! Lungu vrea să scoată castanele termice fierbinți cu mâinile sucevenilor: “Soluția este un referendum”

De    •   Publicat acum 1 an, 30 mai 2018   •   Fara comentarii

 

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, joacă tot mai vizibil la două capete în privința viitorului sistemului termic centralizat.

Spre deosebire de anii anteriori, când era fan al serviciilor asigurate de Termica și apoi de Bioenergy, acum el lasă loc la interpretări.

În conferința de presă de azi, Lungu a prezentat discuțiile purtate cu conducerea Bioenergy, spunând că  “acolo costurile nu se închid nicicum, în acest an expiră costul preferențial de 119 lei  ( gigacaloria – n.r. )  la gardul centralei, este clar că vor solicita majorare de preț”.

O altă problemă, în afara punerii la dispoziție a conductelor de distribuție, este plata subvențiilor, care au avut în ultimii ani trend descendent, ajungând anul trecut la 4,4 milioane euro.

“În 2018 ar trebui să plătim 3 milioane euro, este clar că se va solicita majorare de preț, populația nu mai poate suporta o majorare și ne vom întoarce la Primărie, vom ajunge din nou la 5 milioane euro pe an”  a menționat Lungu, adăugând că soluția ar fi un referendum pentru chestionarea sucevenilor.

Primarul municipiului reședință a fost apoi extrem de alunecos în declarații, abordând ambele variante :  Tot sistemul centralizat este soluția, dar diferența va fi plătită de Primărie.

Populația nu va putea plăti și moare sistemul centralizat”.

Lungu a dat exemplele a 13 orașe din țară care au renunțat la sistemul termic centralizat și  “o duc destul de bine, au multe investiții”,  după care a  cotit-o :  ”Totuși, eu sunt adeptul sistemului centralizat, soluția nu este centrala la fiecare apartament, crește prețul la gaz, se face poluare”.

Întrebat ce șanse sunt pentru organizarea operativă a unui referendum, Lungu a dat-o iar la întors :  “Îți trebuie foarte multe aprobări, stai jumătate de an în aprobări, chiar mă voi interesa…  

Anul viitor e imposibil, sunt două rânduri de alegeri, nu ne aprobă nimeni !

E bine să rupem o dată această mâță, pentru că sunt păreri pro și contra, suntem la un moment de cotitură”.

 –

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 30 mai 2018
 • de:
 • Ultima modificare: mai 30, 2018 @ 5:36 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string k49fOQ to the field below: