Sala Unirii din curtea Palatului Administrativ Suceava, motiv de noi populisme PNL / PSD: “Ne jucăm cu milioanele de euro cum se joacă copiii cu cireșele” /“N-o putem termina, dar măcar s-o începem în anul unirii” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Sala Unirii din curtea Palatului Administrativ Suceava, motiv de noi populisme PNL / PSD: “Ne jucăm cu milioanele de euro cum se joacă copiii cu cireșele” /“N-o putem termina, dar măcar s-o începem în anul unirii”

De    •   Publicat acum 2 ani, 30 mai 2018   •   Fara comentarii

Proiectul referitor la amenajarea unei săli de conferințe (numită de Gheorghe Flutur – PNL în mod simbolic  Sala Unirii  în cinstea anului centenar) a reaprins divergențele politice de fațadă în rândul consilierilor județeni suceveni.

Proiectul a fost refuzat la plată de Guvernul PSD – ALDE prin PNDL, așa încât va fi finanțat din fondurile Consiliului Județean, la o valoare de 5,4 milioane lei.

Studiul de fezabilitate a fost aprobat azi de consilierii județeni cu 21 voturi pentru, 13 abțineri și 2 împotrivă, dar nu a fost scutit de logoree din partea aleșilor.

Tonul a fost dat, ca de obicei, de Dan Cușnir ( PSD ) cu  “nu avem nevoie de această sală, avem o sală mare, care poate fi modernizată, la ce ne mai trebuie una pe care să plătim 1 milion euro ?  E o sumă exorbitanță, ne jucăm cu milioanele de euro cum se joacă copiii cu cireșele”.

Flutur i-a dat replica rapid: “N-o putem termina, dar măcar s-o începem în anul unirii.  Vecinii noștri au multe astfel de săli, la noi e criză de săli pentru alte instituții publice. E o investiție în buricul târgului, vom avea oricând manifestări”,  după care a intervenit Mihai Grozavu ( PSD ) :  “Valoarea e mare, nu se justifică, proiectantul ar mai putea să umble la preț”.

Vicepreședintele Viorel Seredenciuc ( PNL ) a venit cu date tehnice :  “Nu poate intra niciun utilaj greu acolo, structura de rezistență metalică va fi adusă pe deasupra clădirii.  Se va săpa la 5 metri adâncime, nimeni nu știe ce se va găsi… Va fi licitație, prețul poate scădea”.

Șeful de proiect Bogdan Adomniței ( Moldproiect ASD Suceava ) a menționat că  “am proiectat o structură cu acoperiș portant,  din lemn ne-ar fi dus la înălțimi exorbitante. Arhitectura este de vârf, în studiul de fezabilitate există preț pe fiecare element pus în operă”.

Cușnir a întrebat  “avem o sală care aproape tot anul e goală, ce ne mai trebuie încă una ?”,  după care au intrat în scenă, la îndemnul lui Flutur, subalternii liberali – Ioan Moraru: “Sala mare nu poate fi modulată, nu este plăcut ca atunci când faci o întâlnire cu 30 – 40 oameni să ai trei sferturi din sală cu scaunele goale”  / Dorel Guliciuc a bătut câmpii cu (ne)alocările bugetare în anul centenar / Ioan Bădeliță:  “Noi am votat oportunitatea sălii, discuția asta e total neavenită.  Din respect pentru noi, pentru inteligența noastră, vă rog să dicutăm aplicat”.

Flutur a tras linie problemei: “Fac apel să rămânem într-o notă de administrație, nu politică, Prefectura și Consiliul Județean stăm înghesuiți în această instituție”  și a început să toace mărunt guvernul PSD – ALDE pentru lipsa investițiilor în județ.

Viitoarea sală de conferințe din curtea Palatului Administrativ va avea aproape 200 de locuri, cabine de traducere, cameră tehnică, garderobă și grupuri sanitare dispuse la subsol și parter.

 –

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 30 mai 2018
 • de:
 • Ultima modificare: mai 30, 2018 @ 9:16 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string daU8qL to the field below: