Percheziții DIICOT la Holzindustrie Schweighofer Rădăuți, Direcția Silvică și Garda Forestieră Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Percheziții DIICOT la Holzindustrie Schweighofer Rădăuți, Direcția Silvică și Garda Forestieră Suceava

De    •   Publicat acum 2 ani, 30 mai 2018   •   Fara comentarii

*sunt vizate infracţiuni de deturnare a licitaţiilor publice, evaziune fiscală, concurenţă neloială, tăiere fără drept de arbori

 

 

 

 

UPDATE / Holzindustrie Schweighofer a emis, azi, un comunicat în care precizează că (,)  “cooperează cu autoritățile și oferă tot sprijinul în ancheta DIICOT.

Principiul fundamental al companiei este de a respecta întotdeauna legea și reglementările în vigoare din țările în care operează.

Compania pune la dispoziția autorităților toate informațiile necesare pentru buna desfășurare a anchetei în curs și sprijină autoritățile prin toate mijloacele sale pentru o soluționare corectă a investigației, pe baza unor date transparente.

Compania nu a fost înștiințată de obiectul acestei investigații.

Holzindustrie Schweighofer este prima interesată în soluționarea rapidă și corectă a acestei situații”.

 ————————————–

Poliţiştii şi procurorii DIICOT fac percheziţii, azi, pentru destructurarea unei grupări care ar fi cauzat un prejudiciu de 25 de milioane de euro prin achiziţionarea de lemn fără provenienţă legală sau a cărui provenienţă ilegală era disimulată prin unele documente justificative cu caracter nereal.

Procurorii spun că începând cu anul 2011 şi până în prezent, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, membrii grupului acţionând în vederea deturnării licitaţiilor publice organizate la nivelul unor direcţii silvice pentru a-şi asigura volume suplimentare considerabile de masă lemnoasă în vederea procesării în fabrici specializate în tăierea şi rindeluirea lemnului.

În acelaşi scop, unii agenţi economici au fost înlăturaţi de la licitaţiile de masă lemnoasă şi, după caz, impuşi alţii.

Este vizată compania austriacă Holzindustrie Schweighofer, fiind făcute percheziţii la sediul central şi la fabrici din teritoriu, inclusiv la Rădăuți, dar şi la Direcția Silvică și Garda Forestieră Suceava.

Prejudiciul estimat se ridică la peste 25 milioane euro.

În urma percheziţiilor, mai multe persoane urmează să fie duse la audieri la DIICOT- Structura Centrală.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 30 mai 2018
 • de:
 • Ultima modificare: mai 30, 2018 @ 3:42 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string fUgVB3 to the field below: