PSD solicită revocarea hotărârii privind spațiile verzi din municipiul Suceava, PNL apără decizia - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

PSD solicită revocarea hotărârii privind spațiile verzi din municipiul Suceava, PNL apără decizia

De    •   Publicat acum 8 luni, 27 mai 2018   •   Fara comentarii

Consilierul local Vasile Mocanu și consilierul județean Dan Cușnir ( ambii PSD ) solicită Consiliului Local Suceava revocarea totală a hotărârii CL nr. 88 / 29 martie 2018 privind aprobarea regimului spațiilor verzi.

În ședința respectivă, consilierii PSD și ALDE au refuzat să voteze, proiectul fiind aprobat prin cele 12 voturi PNL și PMP.

CITESTE ȘI:

 

http://www.ziaruldepenet.ro/2018/03/29/alesii-psd-din-consiliul-local-suceava-s-au-ridicat-de-la-masa-la-votul-registrului-spatiilor-verzi-si-au-votat-din-nou-impotriva-la-parcarile-de-resedinta/

 

 

În contestația înaintată de Mocanu și Cușnir, după o serie de detalii tehnice, se menționează că  “având în vedere că vizează patrimoniul municipiului Suceava, hotărârea trebuia adoptată cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor în funcție  ( adică cu 16 voturi – n.r. )”.

O altă nemulțumire este că  “registrul spațiilor verzi nu detaliază datele despre terenul spațiu verde, datele privind vegetația existentă și construcțiile existente.

Pentru categoriile de arbori izolați și arbori ocrotiți, registrul trebuie să conțină număr unic de identificare, amplasament, specie, diametru, înălțime, evaluarea stării de viabilitate și riscuri potențiale, caracteristici care nu sunt identificate în aplicație”.

Mocanu și Cușnir reclamă, de asemenea, că nu s-au efectuat verificarea și recepția lucrării firmei Fida Solutions Baia Mare.

Raportul de răspuns semnat de Ovidiu Doroftei ( PNL ), directorul Poliției Locale, precizează că  “registrul spațiilor verzi constituie o evidență a spațiilor verzi ce stă la baza întocmirii documentațiilor de urbanism și nu stabilește măsuri de administrare a acestora, deci hotărârea a fost aprobată cu votul majorității consilierilor”.

În ceea ce privește conținutul registrului,  “în aplicație există informațiile referitoare la arborii izolați și arborii ocrotiți”,  iar referitor la recepția lucrării  “contractul de servicii a fost semnat pentru 14 luni și a fost împărțit în 6 etape, iar recepția lucrărilor s-a realizat pentru fiecare etapă în parte”,  concluzia raportului PNL fiind că  “registrul local al spațiilor verzi îndeplinește condițiile de fond și de formă cerute de lege și nu se impune revocarea”.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 27 mai 2018
 • de:
 • Ultima modificare: mai 26, 2018 @ 11:58 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string aT9r9S to the field below: