Casă de avocatură din Cluj-Napoca, plângere penală la DNA referitoare la depozitul de deșeuri din pasul Mestecăniș.  Pe lista instituțiilor reclamate apar Consiliul Județean și Direcția de Sănătate Publică Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Casă de avocatură din Cluj-Napoca, plângere penală la DNA referitoare la depozitul de deșeuri din pasul Mestecăniș.  Pe lista instituțiilor reclamate apar Consiliul Județean și Direcția de Sănătate Publică Suceava

De    •   Publicat acum 8 luni, 27 mai 2018   •   Fara comentarii

Casa de avocatură Plopeanu & Ionescu din Cluj-Napoca a depus o plângere penală la DNA împotriva autorităților locale din Suceava, Iași și Bacău, pe care le acuză de mai multe infracțiuni de abuz în serviciu și fals intelectual în ceea ce privește construcția gropii de gunoi de la Pojorâta, din Pasul Mestecăniș.

G4Media  reamintește că proiectul construcției gropii de gunoi în vârf de munte a început în 2007 și a stârnit numeroase controverse și plângeri din partea localnicilor și a ONG-urilor pentru protecția mediului.

Construcția a fost finanțată în proporție de aproape 100 % cu fonduri europene ( peste 7,3 milioane euro ) și fost finalizată în 2016.

Acuzațiile sunt structurate pe 3 mari capitole : folosirea și prezentarea de informații false la Comisia Europeană, avize și acorduri emise fraudulos și refuzul abuziv de îndeplinire a obligației legale de comunicare a unor informații de interes public.

Funcționari publici din cadrul Consiliului Județean Suceava sunt acuzați că au folosit și prezentat Comisiei Europene, cu rea-credință, în documentele pentru aprobarea finanțării construcției gropii de gunoi, informații false prin care au ascuns opoziția populației locale, precum și informații false în legătură cu respectarea standardelor de legalitate.

Informațiile au fost transmise în ianuarie 2011 Comisiei Europene, iar pe baza lor Executivul de la Bruxelles a aprobat finanțarea cu peste 7,3 milioane euro.

Direcția de Sănătate Publică Suceavaeste acuzată că și-a încălcat, cu științăobligația de verificare corectă aconformității proiectului gropii de gunoi, precum și de comiterea infracțiunii de fals intelectual, după ce a emis avizul sanitar care a stat la baza obținerii autorizației de construcție.

De abuz în serviciu și fals intelectualeste acuzată și Sucursala Regională de Căi Ferate Iași, ai cărei funcționari, spun avocații, și-au încălcat cu bună știință obligația de verificare corectă a conformității proiectului gropii de gunoi cu legislația specifică aplicabilă în materie de circulație și siguranță pe calea ferată.

Agenția pentru Protecția Mediului Bacău a fost acuzată de abuz în serviciu și fals intelectual de către avocații clujeni pentru că a emis acord de mediu, cu toate că proiectul încălca flagrant obligațiile legale.

Consiliul Județean Suceava, Direcția de Sănătate Publică Suceava și Regionala CFR Iași mai sunt acuzate de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu și din cauza faptului că au refuzat comunicarea, în baza legii 544/2001, a informațiilor de interes public solicitate de casa de avocatură Plopeanu și Asociații.

 

 

 

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 27 mai 2018
 • de:
 • Ultima modificare: mai 27, 2018 @ 1:11 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string HilOZM to the field below: