Majorarea prețului biletelor TPL, decisă săptămâna viitoare de Consiliul Local Suceava.  Primarul Lungu se împotrivește creșterii tarifelor - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Majorarea prețului biletelor TPL, decisă săptămâna viitoare de Consiliul Local Suceava.  Primarul Lungu se împotrivește creșterii tarifelor

De    •   Publicat acum 2 ani, 25 mai 2018   •   Fara comentarii

În ședința de pe 31 mai, consilierii locali suceveni vor decide asupra majorării tarifelor pentru transportul public de călători.

Solicitarea Adunării Generale a Acționarilor de la Transport Public Local vizează următoarele valori majorate : biletul – 2,50 lei, abonament nominal o zi pe toate liniile – 6 lei, abonament nominal 7 zile pe toate liniile – 27 lei, abonament nominal 15 zile pe toate liniile – 46 lei, abonament nominal lunar pe toate liniile – 75 lei și abonament nenominal lunar pe toate liniile – 115 lei.

Motivațiile scumpirii tarifelor sunt creșterea prețului combustibilului, a cheltuielilor cu utilitățile, reparațiile și întreținerea mijloacelor de transport, cheltuielile cu salariile.

În legătură cu acest din urmă aspect, conducerea TPL precizează că  “șoferii au salarii mai mici față de salariile pe care le oferă alte societăți de transport public local din țară, motiv pentru care personalul angajat este subdimensionat, fiind necesară efectuarea de ore suplimentare.

Imposibilitatea plății orelor suplimentare a generat deja nemulțumiri în rândul membrilor sindicatului AUTOBUZUL”.

Majoritatea autobuzelor TPL au 12 ani de exploatare, cu peste 1 milion kilometri parcurși.

Primarul Ion Lungu, economist de meserie, a declarat că nu este de acord cu majorarea tarifelor TPL, spunând că eficiența economică trebuie să rezulte din creșterea numărului de călători și precizând că o dată cu intrarea în funcțiune a autobuzelor electrice ( probabil vara 2019 ) cheltuielile cu combustibilul vor scădea considerabil.

Tot în ședința din 31 mai, legislativul local va vota proiectul referitor la introducerea tarifului de 50 %  la abonamentul pe toate liniile pentru studenții până în 26 ani domiciliați în municipiul Suceava, aceștia urmând să plătească efectiv 33 lei lunar.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 25 mai 2018
 • de:
 • Ultima modificare: mai 25, 2018 @ 10:41 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string SDtCRb to the field below: