Ambasadorul Germaniei a venit în județul Suceava pentru a căuta oportunități de afaceri și a plecat cu ”Meritul Bucovinei” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Ambasadorul Germaniei a venit în județul Suceava pentru a căuta oportunități de afaceri și a plecat cu ”Meritul Bucovinei”

De    •   Publicat acum 2 ani, 25 mai 2018   •   Fara comentarii

*șeful CJ Flutur l-a invitat la “Oktoberfest în est”, pe 20 septembrie la Gura Humorului

 

Ambasadorul Germaniei Cord Meier – Klodt a vizitat azi județul Suceava, având întâlniri, la Palatul Administrativ, cu prefectul Mirela Adomnicăi, președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur, primarul Ion Lungu și conducerea Camerei de Comerț și Industrie, după care a vizitat Spitalul Județean.

El a susținut o conferință de presă comună cu președintele CJ Gheorghe Flutur, diplomatul german declarând, sincer, în limba română că  “misiunea mea e să identific noi locații de investiții în această zonă și asta o fac într-un moment strategic, economia românească crește foarte repede.

Firmele germane joacă un rol extrem de important în România”.

El a mai spus că  “nivelul actual nu corespunde direct la potențialul care există.

Sperăm că vom avea mai multe autostrăzi concrete, dar și o autostradă virtuală, digitală poate juca un rol important pentru firmele de profil”.

Flutur a ținut să laude parteneriarul Suceava – Schwaben – Cernăuți și proiectele comune din domeniile învățământului special, cultural, sănătății, universitar și turismului.

“Pregătim vizita Camerei de Comerț și Industrie a Bavariei la Suceava în cursul acestui an, dorim să pregătim temeinic această întâlnire.

Am discutat despre potențialul uriaș al turismului cultural, al agroturismului.

Sigur că e un dezavantaj distanța și lipsa autostrăzilor, dar un investitor nu cred că trebuie să gândească doar când e gata autostrada să investească.

Poate că venirea unui grup mare de investitori va face ca și autostrada să apară mai repede, ca să fiu elegant”  a precizat Flutur, neuitând să-l invite pe ambasador la  Oktoberfest în est  pe 20 septembrie, la Gura Humorului.

Cireașa de pe tort a întâlnirii a fost acordarea plachetei  Meritului Bucovinei  din partea CJ ambasadorului german.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 25 mai 2018
 • de:
 • Ultima modificare: mai 25, 2018 @ 3:21 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string o6AqUJ to the field below: