5.000 de locuri scoase la concurs de USV, în viitorul an universitar - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

5.000 de locuri scoase la concurs de USV, în viitorul an universitar

De    •   Publicat acum 8 luni, 24 mai 2018   •   Fara comentarii

Universitatea Ştefan cel Mare Suceava pregătește concursul de admitere pentru ciclurile de studii de licenţă, masterat și doctorat la cele 10 facultăţi.

În acest an, USV scoate la concurs, pentru toate formele de învățământ, circa 5.000 de locuri, dintre care peste 2.200 bugetate.

Ciclul studiilor universitare de licenţă include 42 de programe, având forma de învăţământ de zi, cu 1.170 de locuri finanţate de la buget şi 1.170 locuri cu taxă.

Dintre locurile finanţate, 10 sunt alocate candidaţilor de etnie rromă, iar 38 sunt destinate absolvenților de licee din mediul rural.

Oferta programelor de licență mai include 250 de locuri bugetate pentru etnicii români de pretutindeni, dintre care 240 sunt cu bursă.

Forma de învăţământ la distanţă (ID) beneficiază de 530 de locuri, repartizate pe 9 programe de studiu.

Pentru studiile universitare de masterat, structurate pe 36 de programe, USV oferă 595 de locuri fără taxă, dintre care 10 sunt alocate candidaţilor de etnie rromă și 130 etnicilor români de pretutindeni.

Alte 940 de locuri sunt disponibile pentru forma de învăţământ cu taxă.

În ceea ce priveşte studiile de doctorat, oferta vizează 15 domenii, cu un total de 49 de locuri ( dintre care 2 locuri pentru rromi, 25 cu bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, şi 24 fără bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă ).

12 locuri sunt destinate etnicilor români de pretutindeni, 10 dintre acestea fiind cu bursă.

Acestora li se mai adaugă 70 de locuri cu taxă.

De asemenea, USV oferă 300 locuri, cu taxă, pentru 10 programe de conversie profesională şi 200 de locuri pentru cursuri de formare continuă.

Sesiunea de admitere se desfăşoară în perioada 9 – 19 iulie, fără sâmbătă și duminică, urmând ca pentru locurile rămase neocupate să se organizeze o nouă sesiune în perioada 10 – 13 septembrie, fără sâmbătă și duminică.

Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis are obligaţia de a se înmatricula cel târziu până la data de 26 iulie pentru sesiunea de vară, respectiv 19 septembrie pentru sesiunea de toamnă.

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 24 mai 2018
 • de:
 • Ultima modificare: mai 24, 2018 @ 8:25 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string V9nH5g to the field below: