Serviciul Anticorupţie Suceava a prelucrat comportamentul etic şi integru în fața salariaților din Prefectură, Consiliul Județean și primării - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Serviciul Anticorupţie Suceava a prelucrat comportamentul etic şi integru în fața salariaților din Prefectură, Consiliul Județean și primării

De    •   Publicat acum 8 luni, 18 mai 2018   •   Fara comentarii

În zilele de 16 şi 17 mai, în contextul aniversării Zilei Direcţiei Generale Anticorupţie – 30 mai, Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava a organizat, în colaborare cu Agenția Naţională de Integritate şi cu sprijinul structurii centrale a D.G.A., 3 întâlniri adresate managerilor din instituţiile publice, funcţionarilor publici şi reprezentanţilor administrației locale ce au avut ca scop informarea acestora asupra competenţelor şi a rolului educațional pe care instituţia şi-l asumă în spiritul creării unui cadru profesional etic şi integru.

Ofiţerii DGA au prezentat, cu titlu de bune practici, ideile dezvoltate în acţiunile preventive organizate de instituţie în scopul formării unui comportament corect al funcţionarilor publici ce au început o carieră în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, direcţia de dezvoltare a activităţii preventive, cu axarea pe educarea şi informarea tinerilor în spiritul integrităţii funcţiei publice.

Reprezentantul Agenţiei Naţionale de Integritate, inspector de integritate Andrei Chiochiu, a prezentat cadrul legal ce se aplică incompatibilității şi conflictului de interese, instrumentele juridice pe care agenţia le are la dispoziţie şi pârghiile legale de aplicare a normelor de integritate.

Prima întâlnire a fost organizată la Inspectoratul de Poliţie, cu participarea managerilor din cadrul instituţiei şi a celor de la nivelul subunităţilor din întregul judeţ, a personalului interesat de lămurirea situaţiilor concrete ce intră sub incidenţa noţiunilor de „incompatibilitate” şi „conflict de interese”, precum şi a reprezentanţilor sindicali.

 

 

Celelalte două întâlniri au avut loc la Palatul Administrativ şi s-au adresat managerilor din cadrul Prefecturii, membrilor Colegiului Prefectural şi reprezentanţilor Primăriilor, respectiv conducerii executive a Consiliului Judeţean, managerilor structurilor subordonate şi funcţionarilor publici cu atribuţii în domeniul integrităţii funcţiei publice.

Această activitate deschide o serie de activităţi preventive pe care Serviciul Anticorupţie Suceava intenţionează să le organizeze în colaborare cu alte instituţii, în scopul promovării comportamentului etic şi integru.

Direcţia Generală Anticorupţie pune la dispoziţia cetăţenilor o linie telefonică gratuită, 0800.806.806, unde cetăţenii pot semnala faptele de corupţie comise de funcţionarii publici din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 18 mai 2018
 • de:
 • Ultima modificare: mai 18, 2018 @ 11:12 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string hslwjm to the field below: