Monumentul Unirii din Suceava a murit înainte de a se naște.  Niciuna din oferte nu a primit avizul comisiei de specialitate - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Monumentul Unirii din Suceava a murit înainte de a se naște.  Niciuna din oferte nu a primit avizul comisiei de specialitate

De    •   Publicat acum 8 luni, 16 mai 2018   •   Fara comentarii

Monumentul Unirii, pe care primarul de Suceava Ion Lungu și șeful CJ Gheorghe Flutur doreau să-l vadă edificat, în anul centenar, în parcul din apropierea Palatului Administrativ  ( foto )  are șanse tot mai reduse de a exista.

Azi, în conferința de presă săptămânală, Lungu a declarat că niciuna din cele 4 oferte nu a întrunit baremul de 50 de puncte din partea comisiei de specialitate formate din arhitectul Constantin Gorcea, artistul plastic Lucia Pușcașu și Viorel Blănaru de la Direcția pentru Cultură.

“Trei din ele reprezentau  Spirala ADN,  în fine, un fel de coloane ale infinitului, dar în diferite forme, care nu m-au impresionat deloc, vă spun la modul cinstit…

Iar alta era un grup statuar  Steagul românesc,  la fel nu avea nimic cu unirea, era o nouă interpretare a steagului tricolor, ori noi discutăm aici de unire”  a menționat Lungu.

Lucrările aveau valori între 430.000 lei și 1.475.000 lei ,  “nu erau chiar foarte scumpe”.

Lungu a mai menționat că  “încă trag speranțe că în acest an să putem face acest monument, fiind făcut din fibră de sticlă în maxim 2 luni se poate realiza.

Reluăm din nou procedura de licitație”.

La finalul anului trecut, consilierii locali suceveni au aprobat amplasarea monumentului unirii pe o parcelă de 50 mp. situată pe strada Ștefan cel Mare, în apropierea Palatului Administrativ.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 16 mai 2018
 • de:
 • Ultima modificare: mai 16, 2018 @ 12:17 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ybG32g to the field below: