Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților anunță refacerea cazinoului - ruină de la Vatra Dornei cu 3,5 milioane euro - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților anunță refacerea cazinoului – ruină de la Vatra Dornei cu 3,5 milioane euro

De    •   Publicat acum 2 ani, 15 mai 2018   •   1 comentariu

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților anunță că, ieri, a fost semnat contractul privind achiziția de servicii proiectare și execuție lucrări de construcții și restaurare a clădirii monument istoric Cazinoul Băilor din Vatra Dornei, beneficiar fiind Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei.

Lucrările vor fi realizate de asocierea  Iasicon  SA –  Polarh Design  SRL,  lider de asociere fiind prima firmă.

Valoarea contractului este de 16.571.091 lei, termenele contractului fiind de 3 luni pentru realizarea proiectului tehnic, iar lucrările efective de restaurare trebuind finalizate în 38 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Finanțarea lucrărilor este realizată prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiţii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

La finalizarea lucrărilor, cazinoul din Vatra Dornei, vechi de 120 de ani, aflat acum într-o ruină totală, va deveni muzeu.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Sursă foto : Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 15 mai 2018
 • de:
 • Ultima modificare: mai 15, 2018 @ 7:36 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

1 comentariu

 1. arhivistul spune:

  Cetățeanul Pimen Zainea și-a schimbat oficial numele, este Pimen Suceveanul în noua carte de identitate, doar ca să poată semna contractul de finanțare ca șef al Fondului Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei. Cît despre transformarea cazinoului dornean în muzeu religios, cel mai probabil prin expunerea a tot soiul de moaște, cu sau fără binecuvîntarea altui cetățean, Daniel Ciobotea, este limpede care e valoarea adăugată orașului Vatra Dornei de viitorii pelerini pupători de iluzii: îngrășămînt natural pe spațiile verzi din vecinătatea fostului (de-a pururea!) monument istoric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ckOZkX to the field below: