Observaţii ornitologice în ariile de protecție avifaunistică Siret – Bucecea – Fălticeni - Ponoare - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Observaţii ornitologice în ariile de protecție avifaunistică Siret – Bucecea – Fălticeni – Ponoare

De    •   Publicat acum 2 ani, 10 mai 2018   •   Fara comentarii

Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava desfăşoară, mâine, observaţii ornitologice în ariile de protecție avifaunistică, pe traseul Siret – Bucecea – Fălticeni – Ponoare.

Acțiunea este dedicată Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare, campanie ce se desfăşoară la nivel mondial, cu scopul de a conştientiza şi promova anual, conservarea păsărilor migratoare şi a habitatelor lor din întreaga lume.

În acest an, din dorința de a face acțiuni mai reușite și mai relevante pentru iubitorii de păsări, campania va avea două zile de sărbătoare de vârf  – a doua zi de sâmbătă din lunile mai și octombrie – dar poate fi, de asemenea, sărbătorită tot anul, ori de câte ori păsările migratoare sunt prezente într-o anumită localitate.

Unificarea vocii noastre pentru conservarea păsărilor  ca deviză pentru Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare din anul 2018 are drept scop ca oamenii din întreaga lume, care iubesc păsările, să comunice și să învețe unul de celălalt,  atât în interiorul frontierelor statelor cât și dincolo de acestea.

Prin activitățile desfășurate cu acest prilej și prin schimbul de informații care rezultă se dorește să crească gradul de conștientizare cu privire la amenințările – atât generale, cât și specifice – cu care se confruntă păsările”, a precizat Gheorghe Aldea, directorul executiv APM Suceava.

Pentru protejarea şi conservarea speciilor de păsări sălbatice, au fost declarate la nivel național 149 SPA-uri; pe teritoriul judeţului Suceava se regăsesc ( total sau parţial ), 9 SPA- uri: Lacurile Fălticeni, Munţii Rarău – Giumalău, Munţii Rodnei, Obcina Feredeului, Vânători-Neamţ, Acumulările Rogojeşti – Bucecea, Dorohoi – Şaua Bucecei, Munţii Maramureşului, Munţii Călimani.

 

 

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 10 mai 2018
 • de:
 • Ultima modificare: mai 10, 2018 @ 11:38 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string f9fo3t to the field below: