Încă un ministru promite finalizarea șoselei de centură a Sucevei în care s-au îngropat 90 milioane euro.   Teodorovici: “Nu este niciun fel de problemă financiară” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Încă un ministru promite finalizarea șoselei de centură a Sucevei în care s-au îngropat 90 milioane euro.   Teodorovici: “Nu este niciun fel de problemă financiară”

De    •   Publicat acum 2 ani, 5 mai 2018   •   Fara comentarii

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a vorbit, ieri, la Suceava despre reluarea lucrărilor la Drumul Național 18 Iacobeni – Cârlibaba – Borșa și la șoseaua de centură a municipiului reședință.

”Ministerul Finanțelor nu va avea o abordare contabilă, șoseaua de centură este un proiect care trebuie făcut, sunt lucrări începute, cum să nu se facă ?  ( Ministerul Transporturilor spune că nu are bani – ziarist ).   Asta mă ocup eu, cu banii… 

Dimineața am vorbit cu dl. ministrul Șova exact despre aceste proiecte, din partea mea am spus clar că nu este niciun fel de problemă financiară, la rectificare lucrurile se vor asigura”  a menționat el despre șoseaua de centură.

Intrigat de zâmbetele unor jurnaliști, Teodorovici a spus convins că  ”o țară nu are problema de bani, doar costul finanțării poate fi o problemă, problema de bani nu există asta”.

 

 

În urmă cu câteva zile, Ministerul Transporturilor a anunțat, referitor la DN 18, că  s-a sistat finanțarea pe tronsonul Cârlibaba – Iacobeni, unde lucrările sunt realizate în proporție de 15 %,  iar pentru tronsonul Șesuri – Cârlibaba lucrările sunt realizate în proporție de 55 %.

Pe ambele tronsoane termenul de finalizare era decembrie 2018”.

În ceea ce privește varianta ocolitoare a municipiului Suceava, începută în urmă cu un deceniu, după abandonarea șantierului de constructorul falimentar  SCCF  Iași, a intrat în insolvență și firma de asistență tehnică  Luca Way  Bucureşti.

În prezent se circulă doar pe 7 kilometri ( Pătrăuți – Șcheia ), alți 5 kilometri ( Șcheia – Moara ) fiind lăsați de izbeliște, puținele lucrări depreciindu-se în ritm rapid.

Costurile de până acum ale variantei neterminate cu un singur fir pe sens depășesc 90 milioane euro, ceea ce înseamnă 7,3 milioane euro pe kilometru, o valoare dublă față de construcția unei autostrăzi.

 

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 5 mai 2018
 • de:
 • Ultima modificare: mai 5, 2018 @ 9:01 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string oQqSYV to the field below: