Încă o încercare: Flutur a propus coridor rutier nord – sud și la ședința Euroregiunii „Prutul de Sus” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Încă o încercare: Flutur a propus coridor rutier nord – sud și la ședința Euroregiunii „Prutul de Sus”

De    •   Publicat acum 2 ani, 27 aprilie 2018   •   Fara comentarii

Azi, șeful CJ Suceava Gheorghe Flutur a participat, în Regiunea Cernăuți, la ședința Consiliului Euroregiunii “Prutul de Sus”.

El a transmis, printr-un comunicat, că a propus  intensificarea demersurilor”  în vederea realizării unui drum rapid european nord – sud, la estul Carpaților, dar  „va trebui să existe și o preocupare pentru a se realiza conexiuni la acest coridor”.

Euroregiunea “Prutul de Sus” a fost constituită, la Botoșani, în anul 2000, dar în ultima perioadă, așa cum a recunoscut Flutur la ședința de ieri a Consiliului Județean, nu prea a avut activitate.

Din această euroregiune fac parte județele Botoșani şi Suceava, municipiul Bălți şi raioanele Briceni, Edineţ, Fălești, Glodeni, Ocnița, Sângerei şi Râșcani din Republica Moldova și regiunile Cernăuți şi Ivano-Frankivsk din Ucraina.

Considerăm absolut necesară introducerea în rețeaua TEN-T a unor trasee rutiere care să treacă prin România, Moldova şi Ucraina şi care să facă legătura cu coridorul care leagă Marea Baltică de Marea Neagră, respectiv coridorul Gdansk –Varșovia –Lviv – Cernăuți – Suceava – București – Sofia.

Așa cum foarte multe regiuni europene beneficiază de autostrăzi, de căi de comunicații foarte rapide şi eficiente, considerăm că şi Regiunea de NE a României, Regiunea Cernăuți din Ucraina, precum și unitățile administrativ–teritoriale din Republica Moldova, situate la granița cu România merită să fie scoase din izolare”  spune Flutur în comunicat.

 

 

 

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 27 aprilie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 27, 2018 @ 7:44 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string PYRwIu to the field below: