Gata banii de la Guvern: PSD Suceava lasă viitoarele majorări de salarii în sănătate pe seama spitalelor - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Gata banii de la Guvern: PSD Suceava lasă viitoarele majorări de salarii în sănătate pe seama spitalelor

De    •   Publicat acum 2 ani, 27 aprilie 2018   •   Fara comentarii

În această dimineață, PSD Suceava a difuzat un comunicat prin care își laudă măsurile salariale, fiind ales cazul medicilor, despre al căror exod în străinătate spune că a scăzut.

„Personalul medical nu a suferit nicio diminuare salarială, ba mai mult, au avut creșteri salariale semnificative.

Veniturile medicilor au crescut cu o treime în iunie 2017 față de anul precedent, iar de pe 1 ianuarie 2018 salariile personalului medical au crescut cu 25 % față de anul 2017.

Începând cu data de 1 martie, salariile medicilor și asistenților medicali au crescut la nivelul salariilor de bază stabilite pentru anul 2022.

Salariile de bază ale medicilor și asistenților medicali, salarii brute, au crescut față de ianuarie cu procente cuprinse între 70 % și 172 %”  se spune în comunicat.

Zilele trecute, sindicaliștii Sanitas  au organizat proteste la București după ce salariile lor au scăzut, în cazul anumitor categorii, deși guvernanții le-au promis majorări tuturor.

Reprezentanții infirmierelor, brancardierilor, ai personalului administrativ și ai psihologilor au reclamat că veniturile le-au scăzut.

PSD Suceava o cotește pe partea că Ministerul Sănătății a emis o circulară către Direcțiile de Sănătate Publică prin care acestea au fost mandatate să transmită tuturor unităților sanitare că pot să acorde stimulente din venituri proprii pentru personalul al cărui venit calculat pentru luna martie se situează sub venitul lunii februarie.

Există o anumită categorie de salariați care nu a beneficiat de creşteri ale veniturilor, pentru care Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că acordarea sporurilor ține de managementul unității sanitare.

Diminuările veniturilor personalului medical a suferit și din cauza acordării de sporuri maxime, astfel s-a permis un procent al cheltuielilor de personal de peste 80 % la unele spitale”,  menționează comunicatul PSD Suceava.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 27 aprilie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 27, 2018 @ 12:22 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string bLsI5k to the field below: