UN ORAȘ, DOUĂ SECOLE (84): Ridicarea cartierului Areni din Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Rubrici  >  Articolul curent

UN ORAȘ, DOUĂ SECOLE (84): Ridicarea cartierului Areni din Suceava

De    •   Publicat acum 9 luni, 21 aprilie 2018   •   Fara comentarii

În urmă cu 5 decenii, orașul Suceava parcurgea o importantă dezvoltare urbanistică, fiind edificat ansamblul de blocuri Areni, cu un total de 2.500 de apartamente.  Pe o parte și pe alta a bulevardului 1 Mai erau construite blocuri cu 4 etaje, încadrate de blocuri turn la intersecția cu strada Mărășești (blocul Lamă) și în zona tipografiei (blocul Unic).  Alte 3 blocuri turn urmau să fie ridicate în zona străzii Mihai Viteazul.

În fotografia de sus, observăm în plan îndepărtat macaralele care lucrau la blocul Lamă și la cele din preajma parcului din fața policlinicii.  O parte dintr-un alt parc, numit “Trei Bărboși” datorită busturilor lui Costache Negri, Mihail Kogălniceanu și Alecu Russo, este inclus în poză.  Pe bulevard două căruțe încărcate tocmai au depășit un IMS parcat.

Clădirea construită în 1885, care acum adăpostește Palatul de Justiție, a fost, din 1968, sediul Primăriei, în unele încăperi funcționând și birouri ale Comitetului PCR, Oficiului de Cadastru, Administrației Financiare, Tribunalului și Judecătoriei.

De atunci, PCR a dispărut în 1989,  Primăria a fost relocată în fostul sediu al Băncii Agricole, Cadastrul s-a mutat alături de Direcția Agricolă într-o clădire modernă din zona Metro, Administrația Financiară are palat în apropierea Muzeului de Istorie, așa încât acum întreaga clădire este ocupată de Curtea de Apel, Tribunal și Judecătorie.

Pentru ca, în poza de peste timp, bulevardul să fie la fel de “intens” circulat ca în 1967 am ales o zi de duminică.  Atâta doar că circulația căruțelor a fost interzisă în municipiul Suceava…

 

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 9 luni, 21 aprilie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 10, 2018 @ 10:05 pm
 • Sub: Rubrici, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ndNOvG to the field below: