44 % dintre candidații suceveni la permisul de conducere au reușit să treacă probele, în acest an - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

44 % dintre candidații suceveni la permisul de conducere au reușit să treacă probele, în acest an

De    •   Publicat acum 2 ani, 19 aprilie 2018   •   Fara comentarii

 

În primul trimestru al anului, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor, cei 9 lucrători ai compartimentului Înmatriculări și Evidența vehiculelor rutiere au efectuat peste 13.000 de  operațiuni de  primă înmatriculare, autorizare provizorie, transcrieri și radieri auto din evidențe.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017, evaluarea activității de   înmatriculare vehicule și autorizare provizorie arată  creșteri de 12 % la operațiunile de primă înmatriculare și de aproape 50 % la radieri din circulație.

În primul trimestru al acestui an se constată o scădere aproape la jumătate a numărului de autorizații provizorii atribuite, având în vedere că, de la 31 ianuarie 2017, autorizația provizorie de circulație se poate elibera din start pentru o perioadă de 90 de zile, față de  30 de zile, cum stipulau prevederile anterioare. 

Se remarcă faptul că măsura înființării unui ghișeu special  pentru persoanele juridice și-a atins scopul, întrucât rezervările pentru înmatriculare se fac de pe o zi pe alta  a comunicat, azi, prefectul Mirela Adomnicăi.

În ceea ce privește activitatea la permise de conducere și examinări, în primul trimestru al anului, au fost preluate 6.740  dosare ale candidaților în vederea obținerii carnetului de conducere. 

La proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului de conducere, au fost examinate 6.293 persoane, fiind declarate admise 3.288, promovabilitatea la această probă fiind de 52,25 %.

La proba practică de traseu au fost examinați  4,200 candidați, fiind admiși 2,792, reprezentând o promovabilitate de  66,47 %.

Numai în luna ianuarie proba practică de traseu s-a desfășurat în municipiile Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Rădăuți și Vatra Dornei.

De la 1 februarie 2018, această probă a avut loc doar în municipiul reședință de județ.  

În aceste activități au fost implicate 16 cadre atestate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule.

În perioada menționată, au fost analizate  83 de solicitări  de obținere a unui nou permis de conducere de la persoane care au avut permisele anulate în urma săvârșirii unor infracțiuni,  sau mențiuni în cazierul judiciar, fiind toate avizate favorabil. 

Totodată, au fost preschimbate în documente similare românești 367 permise de conducere străine.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, la Permise auto și examinări, în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2018 au fost preluate cu circa 11 % mai puține dosare și au fost procesate cu aproximativ 13 % mai puține permise.

La ambele probe ale  examenului pentru oținerea permisului de conducere  au participat  mai puțini candidați, în 2018, promovarea generală fiind mai bună anul acesta 44,36 %, față de 42,48 %.

 –

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 19 aprilie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 19, 2018 @ 11:42 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string FWpwIo to the field below: