USV continuă tradiția concursului „Student pentru 1 zi” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

USV continuă tradiția concursului „Student pentru 1 zi”

De    •   Publicat acum 10 luni, 16 aprilie 2018   •   Fara comentarii

Pentru al unsprezecelea  an consecutiv, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava organizează concursul pentru elevi  Student pentru 1 zi.

Sâmbătă a avut loc prima etapă, care a adunat peste 150 de elevi din clasele a XII-a din județele Neamț, Botoșani și Suceava.

Aceștia au susținut probele de concurs la disciplinele istorie, geografie, filosofie, psihologie, limba română, limba engleză, limba franceză, limba spaniolă și limba italiană.

A fi  Student pentru 1 zi  a însemnat pentru oaspeții USV nu doar un tur complet de campus, în care au putut vedea laboratoarele de specialitate, activitatea de la Radio USV, Centrul de Natație și Kinetoterapie, Biblioteca USV sau Observatorul Astronomic, ci și un prânz la restaurantul USV, urmat de un spectacol oferit de Casa de Cultură a Studenților – concertul susținut de artiștii Andrei Cicioc și Mihai Boicu.

Profesorii coordonatori au participat la atelierul special organizat pentru aceștia, intitulat  Direcțiile educației pentru o nouă revoluție industrială,  moderat de prof.univ.dr. Mihai Dimian, ordonatorul de credite al USV.

Toți elevii au primit diplome de participare, iar cei clasați pe podium au plecat acasă cu premii oferite de USV.

 

Câștigătorii locului I, la fiecare disciplină de concurs, au primit câte un certificat de agrementare, care oferă deținătorilor posibilitatea de a fi studenți ai universității beneficiind de scutirea de plată a taxelor de înscriere și înmatriculare la USV.

Pe 21 aprilie va avea loc cea de-a doua etapă a concursului „Student pentru 1 zi”, tot pentru elevii din clasele a XII-a, la disciplinele economie, electrotehnică, energetică şi electromecanică, proiectare  asistată de calculator în AutoCAD, controlul și expertiza produselor alimentare, ingineria produselor alimentare, gastronomie, ecologie și protecția mediului , urmând ca, pe 12 mai, să aibă loc ultima etapă a concursului, cea adresată elevilor din clasele a XI-a, la disciplinele electrotehnică, energetică şi electromecanică, fizică distractivă, ingineria produselor alimentare, controlul și expertiza produselor alimentare, ingineria produselor alimentare, gastronomie, ecologie și protecția mediului, istorie, geografie, filosofie și psihologie, limba franceză.

 

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

Sursă foto : USV

    Print       Email
 • Publicat: acum 10 luni, 16 aprilie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 16, 2018 @ 3:46 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string YMQmNF to the field below: